2374
Следвайте ни

Протест пред съда: Втори ден почернени близки настояват за максимална присъда за мелето до Кадиево

viber icon

Почернени родители, близки, роднини и приятели на загиналите в катастрофата до Кадиево тийнейджъри Тошко Бараков и Виктор Василев отново протестират пред Съдебната палата в Пловдив, предаде репортер на "Марица".


Вчера в Окръжния съд започна делото срещу Петър Маринашки, шофирал БМВ-то, което се заби в дърво малко след бензиностанцията до село Кадиево. По време на съдебното заседание бяха разпитани оцелелите в катастрофата Николай Лисков и Георги Недялков. И двамата заявиха, че не си спомнят много, но показанията им относно скоростта, с която се движил Маринашки се разминаха. Недялков посочи 60-70 км/ч, а Лисков - между 90 и 100 км/ч. Свидетелите не бяха на едно мнение и за това дали Маринашки употребява наркотици. Недялков посочи твърдо, че не употребява, а Лисков каза, че е чувал, че взима наркотици, но не вярва да е истина. 


Протестиращите пред Съдебната палата отново са издигнали плакати с искане за  справедлива присъда за смъртта на Тошко и Виктор. Родители, близки и роднини се обявиха за максимална присъда и заявиха, че ако джигитите на пътя са в затвора, надгробните паметницие са по-малко. Днес делото срещу Маринашки продължава с разпит на още свидетели и вещи лица. 
 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?