Следвайте ни

Протест до дупка в „Пирогов", от МЗ категорични за фиктивните диагнози

viber icon

Спорът между  Министерството на здравеопазването и лекарите от УМБАЛ "Пирогов" дали са фиктивни или истински издаваните епикризи продължава, а тази сутрин от болницата предупредиха, че ще протестират, докато тя не бъде реабилитирана. 

"Никой не атакува лекарите и сестрите. Уволнен е само проф.Балтов заради неупражнен контрол", обясни в предаването по БТВ тази сутрин зам.-служебният министър д-р Димитър Петров.

Конфликтът с МЗ се изостри, след като служебният министър д-р Стойчо Кацаров съобщи, че е фиктивен пациент. Той се е лекувал от COVID в "Пирогов", а при проверката на документите се е оказало, че имал и цироза, което д-р Кацаров отрича.

Протестиращите медици от "Пирогов" твърдят, че никога в началото на лечението няма сигурност какво е заболяването и канят д-р Стойчо Кацаров в болницата, където ще му покажат точния час, в който е правил изследване на черния дроб. Допълват, че на д-р Кацаров са правени два скенера и ако ги беше платил от джоба,  щеше да му струва много скъпо. Пътеката - за чернодробни заболявания, включително и цироза, и досега не е платена.

"Д-р Кацаров" може и да е правил изследвания, но не е бил хоспитализиран, както е записано в документите", настоява зам.-министърът.  Той е убеден, че в епикризата на министъра са написани неверни неща. "При 400 от проверените случая са допуснати пропуски и по тази причина клиничните пътеки не са платени от Здравната каса", заяви д-р Димитър Петров.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

FARAON

FARAON

16.07.2021 | 10:57

ИДЕТЕ СНИМАЙТЕ ДОКТОРСКИЯ ПАРКИНГ НА ПИРОГОВ :)

Отговори
1 2
Крадците треперят

Крадците треперят

16.07.2021 | 10:05

Да влиза Гешев и да почва да раздава каскети! А за всички които са крали от здравната каса - на съд!

Отговори
1 2
Хаджи Енчо

Хаджи Енчо

16.07.2021 | 09:31

Време е андрешковците в "Пирогов" да прогледнат най-после и да се държат като достойни лекари. Очевидно е, че са правени золуми (както всъщност се прави навсякъде). Балтов с тези золуми им е докарал по 200 лв. на месец повече и те сега му се отблагодаряват.

Отговори
5 6
Истината

Истината

16.07.2021 | 09:19

Дебил неблагодарен. Не стига, че са го излекували но и лъже най-брутално. Затвор за такива некъдърници!!!

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?