Следвайте ни

Проявите на агресия над журналисти бе осъдена от организации

viber icon

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори (АБРО) осъди проявите на агресия към журналистически екипи, отразяващи протестите, провеждани през последните дни в държавата. В позиция до медиите се казва, че журналистите и медиите изпълняват своята обществена функция да оповестяват значима за обществото информация, отразявайки протестите.

"Усилията на нашите колеги да бъдат в центъра на събитията от последните дни, така че да могат да отразят „на живо“ случващото се, са показателни за техния професионализъм. Уважението към свободата и неприкосновеността на журналистите е показател за културата, зрелостта и демократичността на обществото", казват от АБРО.

И подчартаха: 

"Журналистическите екипи бяха и са на предна линия през целия процес на пряко отразяване на пандемията от Covid-19, докато ние оставахме в домовете си. Задаваха важните за обществото ни въпроси, свързани със здравето ни и с икономическото и социалното отражение на мерките. Сега присъствието на журналистите на терен прави възможно картината на социалното и политическо напрежение да бъде в домовете на всички български граждани".

По-рано днес от Асоциацията на европейските журналисти – България призовава както протестиращите, така и органите на реда за толерантно отношение към медийните екипи, които отразяват протестите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Наско Начев журналист

Наско Начев журналист

14.07.2020 | 10:59

Гледам събитията, но не видях нито един от екипите да носи специалните при тези случаи дрехи и обозначения за Медия, апример ПРЕСА а в тази бъркотия трудно могат да преценят кой какъв е! Тези облекла са задължителни при тези събития в цял свят!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?