Следвайте ни

Прокуратурата спъна партията на Васил Божков

viber icon

Прокуратурата протестира решението на градския съд, който допусна партия "Българско лято", близка до обвиняемия бизнесмен Васил Божков, да бъде регистрирана, предаде БТА.

Мотивите на държавното обвинение, с които делото отива във Върховния съд, са почти същите, които бяха изложени и в съдебната зала - в документите за регистрация има задраскани и поправяни ЕГН-та и имена, необходима била и експертиза, която да установи дали наистина е била проведена телеконферентна връзка за учредяване на партията.

Освен това лъвът на емблемата на "Българско лято" имал прилики с изображение на марка енергийни напитки, както и с емблемата на Български монетен двор.

Тогава съдът прецени, че при този тип дела, когато няма насрещни доказателства от страна на държавното обвинение не е налице основание да се назначат експертизи. Като посочи, че въпросите за емблемата и истинността на ЕГН-та и имената, ще бъде решен след проверки от страна на съда

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ГОЧО

ГОЧО

12.02.2021 | 16:02

ТРИЙТЕ МИ КОМЕНТАРИТЕ,НЕ Е ЧЕСТНО.ДЕМОКРАЦИЯ И ЦЕНЗУРА НЕ ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА.

Отговори
3 3
ГОЧО

ГОЧО

12.02.2021 | 15:59

ИМА ЕДНА МАКСИМА,А ТЯ Е:"СУХО Д.ПЕ РИБА НЕ ЯДЕ". ТАКА ЧЕ,ТОЯ ОТ СНИМКАТА ,АКО ИСКА ПАРТИЯ, ДА ХВАЩА АЕРОПЛАНА И ДА СИ ДОЙДЕ,ПЪК ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ... ТАКА ДЕ-ОТИШЪЛ НЕ ЗНАМ СИ КЪДЕ И "...ИСКАМ ПАРТИЯ..." НЕ СТАВА ТАКА БАКО,АКО И ДА ИМАШ МЪНИ,НЕ СТАВА... ВЗЕМИ ПРИМЕР ОТ НАВАЛНИ-МЪЖ С ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ!!!!!!!

Отговори
9 1
JJJ

JJJ

12.02.2021 | 14:31

Абсолютни глупости!! - СРАМ И РЕЗИЛ за България!! Разбрахте ли? - не това, че този крадец и измамник има 20 повдигнати обвинения е причина прокуратурата да спре партията на Божков, а това, че имало сгрешени ЕГН-та и герба приличал на държавният!! -Иначе - става!! Жална ни майка с тази прокуратура и това правосъдие в БГ!!

Отговори
5 5
Тошко

Тошко

12.02.2021 | 14:44

Името на партията на беглеца трябва да е "ПП Дубайско вечно лято", а логото # (затворническа решетка)

Отговори
11 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого ще гласувате на изборите на 4 април?