Следвайте ни

Прокуратурата с нов удар срещу Васил Божков, хванаха го в крачка

viber icon

Върховната административна прокуратура (ВАП) е възложила на началника на Дирекция за национален строителен контрол да провери законността на строежа на „Вила „Аглика“ в Природен парк „Витоша“.

След изготвяне на доклада от проверката и след съобразяване на законовата компетентност по отношение на установените нарушения на конкретната категория строежи, ВАП сезира кмета на СО за контрол относно спазване  на всички изисквания на Закона за устройство на територията (ЗУТ) и приложимите подзаконови нормативни актове.

В резултат на извършените проверки на място и по документи от страна на Дирекция „Общински строителен контрол“ - Направление „Архитектура и градоустройство“ - Столична община, са издадени три констативни акта за незаконни строежи, както следва: „Двуетажна офисна сграда, с гараж, складове и два навеса“, „Едноетажна сграда с прилежаща тераса и частичен полуподземен гараж - оранжерия“ и „Едноетажен склад“. Сградите са построени без одобрени инвестиционни проекти и без разрешение за строеж, както в несъответствие с предвижданията на Плана за управление на Природен парк „Витоша“ и специализирания подробен устройствен план, така и в нарушение на предвижданията на Плана за управление на Природен парк „Витоша“ без отстъпено право на строеж по реда на Закона за горите. Въз основа на тези констатации от главния архитект на СО са издадени три заповеди за премахване на незаконните строежи на основание чл.225а от ЗУТ, адресирани до търговското дружество, което е възложител на строежите, а понастоящем - техен стопанин и ползвател. Определен е 14-дневен срок за доброволното изпълнение на заповедите от влизането им в сила. Преди извършването на строително-монтажните работи по премахването на строежите, същото търговско дружество, е длъжно на основание чл.156б, ал. 1 от ЗУТ да внесе  в район „Витоша“ план за управление за строителните отпадъци и план за безопасност и здраве с цел спазване на нормативните изисквания за съответната дейност  и нормите за безопасност. При неспазването на този срок, се преминава към принудително премахване на незаконните строежи по реда на чл.225, ал.3 от ЗУТ. В изпълнение на акта на ВАП, продължават проверките от ДНСК и Столична община относно незаконни строежи в частни резиденции и други имоти в Природен парк „Витоша“ от страната на хижа „Алеко“. Докладите от проверките, с всички констатации и предприети действия в случай на констатирани нарушения, следва да бъдат представени на ВАП в най-кратък срок.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/izvnredno-nov-udar-za-bozhkov_news766103.html

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Не пиша име

Не пиша име

27.08.2020 | 22:10

Що не проверят един "зайчарник" и барбекюта в Банкя!? Ами оня с терасите!? Ами ония с апартаментите!?!? По познатата процедура що не вземат да предложат Божков за посланик в Дубай!?!?

Отговори
3 0
винету борисов

винету борисов

27.08.2020 | 22:09

Само не разбрах, каскетурата самосезирала ли се е и ще повдигне ли обвинение срещу Божков във връзка със самопризнанията му за даване на подкуп на висши политици? Каскета ще поиска ли случаят да бъде разследван, както и участниците в него

Отговори
2 0
Да го турим на смели те Джепчий.

Да го турим на смели те Джепчий.

26.08.2020 | 22:03

7.62мм.

Отговори
2 0
БОРБАТА Е ЗА СМЕЛИТЕ НЕ ЗА ДОБРИТЕ...

БОРБАТА Е ЗА СМЕЛИТЕ НЕ ЗА ДОБРИТЕ...

26.08.2020 | 13:00

ПУКА МУ НА БОЖКОВ НА КАЛАШНИКА.... СЕГА ГО МЕСТИ В ЛЕВИЯ КРАЧОЛ И ПАЛИ НОВА ПУРА.... НЕ СЕ ПЪНЕТЕ ЩЕ СЕ ОКАКАТЕ А ВЪЗМЕЗДИЕТО СТОИ НА ВРАТАТА....САМО ЧАКА ДА СИ ДРЪПНЕТЕ РЪЦЕТЕ ДЕТО СИ ВАРДИТЕ ДУПКАТА НА ЗАДНИКА И ЩЕ ВИ БУТНАТ ПАЛЕЦА...... ПУКА МУ НА БОЖКОВ ТОЙ СИ Е СКРОИЛ КЕФА....ВИЕ МУ МИСЛЕТЕ ОБЛАЦИТЕ СА ГРАДОНОСНИ.....ЩЕ ИМА И ГРАДУШКА/ОНАЗИ ПО ЯВОРОВ/ АКО МЕ РАЗБИРАТЕ.... ВАСИЛЕ ГОЛЯМ СИ.... СВОБОДАТА САНЧО СВОБОДАТА!!!??? КАК ИМ ГО ПРАСНА С 200...

Отговори
3 6
Ханибал

Ханибал

26.08.2020 | 21:59

Отпадък си.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?