71
Следвайте ни

Прокуратурата повдигна обвинение на заловения с подкуп данъчен

viber icon

Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за подкуп на данъчния служител, който бе хванат с рушвет. Той е задържан под стража за 72 часа, като прокуратурата ще поиска постоянен арест. Обвиняемият Я. Я. е тридесет и шест годишен, неосъждан.

Преди няколко дни той поискал рушвет от земеделски производител на пазара „Младост 1“ в София, пише dariknews.bg. Сумата получил вчера в един от коридорите на Централно управление на НАП.

Обвиняемият Я. Я. е обещал на А. Р. , че няма да затвори сергията му на пазара и няма да приложи принудителна административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни, за констатирано от него нарушение на Закона за данък добавена стойност. Търговецът не издал касова бележка за осъществена продажба.

Разследването по случая е започнато след подаден от търговеца сигнал за поискан подкуп. При получаването на парите обвиняемият е задържан на място. В него са намерени и иззети банкнотите, които са били предварително белязани и описани.

При осветяване с ултравиолетова лампа е констатирана флоурeсценция със светлозелен цвят в областта на дланите му.

Претърсени са били служебния кабинет на обвиняемия и обитавания от него недвижим имот, като са били намерени и иззети преносим компютър и документи, относими към случая.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?