1939
Следвайте ни

Прокуратурата поиска снемане на имунитета на кандидат-депутата с фалшивите сертификати

viber icon

Софийската градска прокуратура /СГП/ предложи на главния прокурор Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия /ЦИК/ за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на В.Г., кандидат за депутат в изборите за Народно събрание, насрочени за 14 ноември, съобщиха от прокуратурата.

Предложението от СГП е било изготвено във връзка с образувано на 3 ноември досъдебно производство. В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели и други действия. От прокуратурата посочват, че са били събрани доказателства за това, че на 2 ноември в София В.Г. е помогнал да бъде издаден цифров COVID сертификат на ЕС за завършен ваксинационен курс при еднодозови ваксини и така е нарушил правила, издадени против разпространяването или появяването на заразна болест по хората, а именно Заповед на министъра на здравеопазването от 31.05.2021 г.

В.Г. е действал в качеството на помагач като умишлено е улеснил извършването на престъплението, допълват от прокуратурата.

Извършени са разпити на свидетели и други действия по разследването. В предложението на наблюдаващия прокурор се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Георгиев.

Като кандидат за народен представител той е „лице с имунитет“ и за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

08.11.2021 | 18:47

Ееееее,не са хубави тези работи,които искате да причините на човечеца.Тъкмо покри нормативите за депутатин и вие сега искате да го издялкате.Моля ви,недейте така.

Отговори
3 0
Ташков

Ташков

08.11.2021 | 18:45

А на мамин,кога ще поискате имунитета?.Е как да стане,като яко кеши

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?