Следвайте ни

Прокуратурата подхвана най-високия хотел в България

viber icon

Върховна административна прокуратура (ВАП) подхвана строежа на небостъргача  "I Tower” в центъра на София. Сезиран е началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да извърши незабавна проверка на законността.

ВАП е образувала преписка въз основа на информация в медиите, в която се твърди, че изграждането на сградата се извършва при изтекло разрешително за строеж.

ВАП изиска и от Главния архитект на Столична община материалите по административната преписка по повод издаване на разрешението за строеж.

Проектът е с нечувани за България мащаби! Около 100 млн. евро ще бъдат вложени в бъдещия най-висок хотел в София и страната. Той ще действа под световно известния бранд "Мариот" (Marriott). Сградата в момента се строи на Солни пазар до КНСБ.

Инвеститор е италианската компания "Ай тауър" (I Tower), управлявана от Виторио Горри.  Над 58 млн. евро от инвестицията са осигурени от банков кредит от Черноморската банка за търговия и развитие (32 млн. евро) и от Пощенска банка (26.3 млн. евро). Срокът на заема е 12 години, а договорът за отпускането му беше подписан официално.

Италианското дружество има договор за управление със собствениците на веригата "Мариот". В бъдещия хотел ще има 232 стаи, спа център, модерен фитнес, търговска зона, 5 ресторанта. Част от площите ще са предназначени за жилища.

Небостъргачът ще има 30 надземни етажа и 3 подземни, където ще има паркинг и сервизни помещения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?