Следвайте ни

Проговори лекарят от „Пирогов“, написал фалшива диагноза на здравния министър

viber icon

"Диагнозата (на Стойчо Кацаров) идва от лъжа, но един лекар не може да не прави разлика между диагноза и заглавие на клинична пътека", заяви завеждащият Клиниката по вътрешни болести на "Пирогов" доц. д-р Петър Атанасов от протеста пред лечебното заведение.

Повод за неговото изявление е твърдението на служебния здравен министър, че от "Пирогов" са му издали фалшива диагноза. Доц. Атанасов опроверга неговите твърдения. Той представи документи в своя защита, на които се вижда, че диагнозата е различна от името на клиничната пътека, предаде Дир.бг. 

"Направих го като за брат, а той се оказа Павлик Морозов (дете, което беше обявено за герой в СССР, защото предало баща си на комунистическата власт - бел. р.), продаде ме за дребни политически дивиденти", каза доц. Атанасов, който отбеляза, че със служебния министър на здравеопазването са дългогодишни семейни приятели, но това вече е приключило.

"Това е епикриза за преболедуване от определено заболяване, различно от COVID-19. Всъщност това е епикриза за периода на изследвания на пациент с пост COVID синдром. Проявил съм лична ангажираност", обясни лекарят, показвайки документа.

По думите му Кацаров е бил в болницата, но не е спал в лечебното заведение по негово желание.

"Помолих съпругата му да го докара на контролни изследвания, за да преценя какво и как да направя и дали има нужда от допълнително лечение и профилактика. Да се отнеса към него, както съпругата му се отнася към мен като мой лекар. Направих го, за да не плаща скъпи изследвания", заяви Атанасов.

Ден по-рано служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров заяви, че и той имал фалшива епикриза от "Пирогов" за чернодробно заболяване. 

Кацаров е лежал в болницата с COVID-19 ноември миналата година, а фалшивата епикриза е от януари тази година.

"Изправени сме наистина пред драматична ситуация, ако продължаваме да толерираме такъв тип практики, нашата здравна система никога няма да стане по-добра. Затова напускат младите хора, защото виждат една система, в която има здравна олигархия, и нищо за останалите", коментира служебният министър.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

манипулация

манипулация

16.07.2021 | 11:57

Лекарят се е озовал на клинична пътека с наличен код , за да направи изследвания за постковид проблеми.До момента няма клинична пътека с код за такива изследвания. В епикризата е написана диагнозата, но не е цироза както твърди Кацаров. Цироза пише в названието на клиничната пътека и то накрая, а не в заключението какво е установено.

Отговори
11 2
JLo

JLo

16.07.2021 | 11:12

Изключително много харесвам проф. Балтов, въпреки че само по телевизията съм го виждала. Но когато бяхме атакувани от КОВИД-19, нямаше ден в който да не съм го гледала и съм се възхищавала на неговата човечност и професионализъм. Същото казвам и за ЩАБ-а, който се бореше с пандемията. А в лицето на проф. Ангелов, проф. Балтов, проф. Мутафчийски, проф. Кантарджиев, доц. Кунчев и останалите мога само да се прекланям и да съм горда, че имаме такива лекари и професионалисти. Аз работя в болница и съм запозната в детайли с цялостната дейност на ЛЗ-я. Жалкото е, че едни набедени министри в това служебно правителство се правят на герои и бълват ежедневно по медиите, това което им се диктува от горе /Радев/, за да се поругае бившето управление в лицето на Борисов. И това изчегъртване в момента е за всички тези хора, които достойно работиха с правителството на бившия премиер. Това е недостойно, нечовешко, абсурдно и непрофесионално. Разочарована съм! Проф. Балтов, знайте, че има много хора, които Ви вярват и са с Вас.

Отговори
19 12
д-р Laxslax

д-р Laxslax

16.07.2021 | 12:19

Уважаема, тук не става въпрос за харесване или мразене. За съжаление, хора които нямат никакви познания за вируси и имунология, каквито са Балтов, Габровски, Мутафчиев, изместиха с говоренето си и пъченето специалисти като Кантарджиев, Александрова, Гломб, Симидчиев и др. В следствие на това, България гордо заявява, ваксинирахме 12 % от населението. Подробности по нататък.

Отговори
8 8
Тиква

Тиква

16.07.2021 | 13:00

Кое им уважаваш по-точно - че България е на трето място по смъртност с 18 000 умрели от ковид. че същите тия позволиха на Тиквата да отваря и затваря по свое усмотрение чалготеки и кръчми без да се обадят. Тикви прости гербаджийски.

Отговори
2 12
Валл

Валл

16.07.2021 | 16:55

На пето място е бе теле,преди пандемията беше на първо сега е на пето,значи все пак нещо е постигнато...

Отговори
4 2
123

123

16.07.2021 | 10:46

Като толкова сте наясно що не кандидатствате медицина, па станете доктори, тогава пишете пътеки и пътечки, та да крадете, крадете колкото ви сака душата!

Отговори
8 12
Ще СтАвАм   ДОКтОР

Ще СтАвАм ДОКтОР

16.07.2021 | 11:15

Браво!!!Откри топлата вода,ще ставам доктор за да мога да крада.......................................ха ха ха

Отговори
9 5
Живко

Живко

16.07.2021 | 13:54

Съдейки по неграмотният ти изказ си мисля не, няма да ставаш доктор

Отговори
5 2
Пациент

Пациент

16.07.2021 | 10:40

Те заради здр. каса се превърнаха повече в писарушки отколкото в лечители. Вместо да обърнат внимание на пациента за по-обстоен преглед пред тях стои компютъра, после принтера. Прегледа между другото а за диагнозата да не говорим. Здравната каса какво иска? Хайде набързо и една обстойна проверка на здр. каса да видим и нейното състояние - колко премийки на месец и отделно на тримесечие си гласуват. И да поместите резултата в медиите. Контролните органи да се сезират! Като сме почнали с ревизиите да продължим! От президентството та до последното изпълнително бюро та и новото правителство ( дето е под въпрос) да знае от къде да започне и какви да са приоритетите му, а ние гласоподавателите да сме последната контролна инстанция.

Отговори
15 5
Света вода ненапита

Света вода ненапита

16.07.2021 | 10:14

Пътя към ада е покрит с добри намерения! Крадът колкото могат. После предадени били

Отговори
17 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?