2374
Следвайте ни

Проговори бизнесменът, пръв подал сигнала за схемата с фалшивите сертификати ВИДЕО

viber icon

Официално проговори бизнесменът Андрей Бъчваров, от когото тръгна информацията за издаването на фалшивите зелени сертификати в ефира на NOVA.

„Подех кампания в социалните медии и предложих финансово възнаграждение. Обсъжданият сигнал ми се стори по-адекватен и започнах внимателно да го проучвам”, каза бизнесменът.

Мотивът за постъпката му бил както личен, така и обществен.

„Личният - мой близък почина в ситуация, при която го заразява човек, казващ, че е ваксиниран”, обясни Бъчваров.

Той разкри, че е нямал никаква идея, че зад схемата с фалшивите сертификати стои кандидат за депутат.

„Той не беше много умен. Беше се скрил във Viber, а в WhatsApp излизаше лицето му - името и фамилията му”, посочи бизнесменът.

С репортера на NOVA той каза, че са се опитали да стигнат до реален лекар и реална схема.

„Надявам се, че този казус няма да се политизира. Благодарение на вашите усилия изпратихме съобщение до лекарите, които си позволяват да правят това нещо, че те са уязвими. Правя го от уважение към труда на хората, които реално се борят със заразата”, добави той. 

Посланията след разкритата схема, каза Бъчваров, са първо към лекарите - „Не го правете, ще ви хванем!” и към хората, които си издават фалшиви сертификати. „При разплитането на този случай ще излязат всички, които са съучастници и са платили с пълното съзнание да използват фалшив сертификат. Тези хора участват в опит за непредумишлено убийство”, категоричен е бизнесменът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

И аз да кажа

И аз да кажа

07.11.2021 | 21:04

Абе вие в Пловдивско все антиваксъри ли сте? А ако някой бодряга с фалшив сертификат ви зарази- вас или ваш уязвим близък? Прав е бизнесменът- това са убийци! А лекар, който злоупотребява с професията си е за лишаване от права.

Отговори
1 4
Ерхан

Ерхан

07.11.2021 | 18:51

Браво на бизнесмена. Дано има повече като него.

Отговори
2 10
Не е

Не е

07.11.2021 | 18:30

Не е никакъф тоя никаквинец Това е просто една чифутска подлога Д А кажеш че има фалшификат на един фалшификат без да назовеш името на създателите на първия фалшификат това си е чиста чифутска уюдурма Зеления им фалшификат който не върши никаква работа дори и като хартия в тоалетната да бъде фалшифициран Това граничи само с тотална шизофрения Ама то от времето на Содома и Гомора чифутщината винаги си е била шизофрения

Отговори
12 3
Майна

Майна

07.11.2021 | 18:20

Тива е поредния бандит наричаш себе си бизнесмен . Бо-клук антибългарин данъчен измамник укриващ доходи и извършващ данъчни престъпления. Мутра на комунист иззедник ДС доносник . Още от времето ги учат на съсипия доноси и разрушаване на човешки съдби . Бо;-клук ска-пан

Отговори
15 3
Гери Йорданова

Гери Йорданова

07.11.2021 | 17:47

Този бизнесмен герой ли е , длед като разкрива схемата за фалшивите сартификати или . . . Много силна дума употребява - убийци , но не е ли същото и за онези , които насила ни карат да се ваксинираме ? Защото ваксината не е изследвана до край , а се прилага върху хората ! Не мисля , че е герой !

Отговори
14 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?