Следвайте ни

Проговори бабата на мъжа, заплашил с убийство Ива Митева: Дойде като прасе, този път ще го изгоня!

viber icon

Задържаният старозагорец Любомир Яков е бил в къщата на баба си в село Красново два дни преди да отправи заплахата за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева. Бабата Ганка Якова разказа пред БНТ, че най-вероятно той е напуснал къщата в ранните часове на четвъртък, но тя не е станала след него, защото по думите ѝ я е било страх.

Баща му напуска семейството преди около 23 години, за да работи в Гърция, оттогава няма връзка с него. Любомир има по-малка сестра, която също заради проблемите с брат ѝ отишла да живее в Германия.

Майка му починала преди 5 години. По думите на роднините тя е била начетена жена, преди е била директор на училище. В Стара Загора са живели заедно със сина си. По думите на баба Ганка затова и самият Любомир не е успял да завърши средно образование. Роднините му обаче го описват като умен, четящ, обичащ да чете книги със закони, обичащ и да пътува на стоп.

"Не знам какво да ви кажа, вече нямам думи. Майка му почина, баща му го няма 25 години, и не иска да се оправи и това е. Не може. Два месеца го няма, дойде, опрах го, почистих му, сготвих му, нахраних го. Седя десет дена, ето го пак изчезна. Дойде като прасе. Самичка съм, съпругът ми почина преди 2 месеца, той от притеснение почина", разказа още възрастната жена.

По думите ѝ внукът й не е агресивен.

"Нищо не работи и не иска, идваха хора, качват го в колата, докарват го, случайни хора, обещават му да работи, той обещава, че ще отиде и след това пак го няма с месеци. Хората викат: приказките му са толкова умни и е умен, беше пълен отличник при майка му. В Стара Загора живееше. Краде, много краде. Този път съм решила, че ще го гоня, няма да го държа тук", допълни Ганка Якова.

Според чичото на Любомир и преди той е имал подобни прояви. Той е бил задържан от органите на реда заради това, че спира коли, проси и лъже, че е сирак. Роднините му обаче са категорични, че той няма психично заболяване.

Днес прокуратурата ще повдигне обвинение на задържания за отправяне на заплаха. Очаква се да бъде удължен и арестът му със 72 часа и ще бъде поискано "задържане под стража" за постоянно на криминално проявения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Треп ...ете го немедлено Да не го т ..репем ние

Треп ...ете го немедлено Да не го т ..репем ние

04.09.2021 | 19:33

Всички фенове на ГРуБ окопачите на България са като тая наркооткачалка мързели търтей Изчегъртайте го немедлено дъ не съ налага следствени органи да го чегъртат от някой бо ....клуджийски варел където ще се озове това г .....увно плод на чифутски ГРОУБ дистибутори на наркотици

Отговори
0 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

04.09.2021 | 16:27

Набеден е!

Отговори
2 1
мильовците не отстъпват

мильовците не отстъпват

04.09.2021 | 14:46

Така и преди от Кючукът един Митко, фен на Ботев заплаши Първанката, ама качулатите му отидоха на гости и го измъкнаха за врата, съдиха го, глобиха го и той така ...

Отговори
5 2
Нали

Нали

04.09.2021 | 13:14

Боко Рашковите пудели са хакнали имейла на човека за да пратят заплахата! Комунисти, сър!

Отговори
18 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?