49
Следвайте ни

Прогноза: Трето популярно лице се включва в проекта на Петков & Василев

viber icon

Кирил Петков и Асен Василев ще обявят днес има ли трето популярно лице, което ще се включи в проекта им. Говори се, че това ще бъде предприемач с дългогодишен международен опит. Освен в София, той е живял и работил в няколко държави. Владее 5 чужди езика.

Очаква се двамата бивши министри да представят днес в 11 часа принципите на "Промяната продължава". Ето част от тях:

 

Десни инструменти, с които се постигат леви цели. Това означава, че няма да увеличават данъци, за да съберат повече приходи в бюджета, а ще оптимизират разходите. Целта ще бъде да запушат пробойните, през които изтичат държавни пари и да ликвидират корупцията. В резултат на това ще бъдат постигнати "левите цели" - хората и бизнесът ще усетят реална подкрепа в кризата.

Публичност. Част от тази политика ще бъде и пълната прозрачност на разходите. От досегашните им изказвания личи, че един от принципите им ще бъде държавата не само да харчи парите по най-ефикасния начин, но и да се отчита през тези, на които са парите - данъкоплатците.

Кредити, не помощи за бизнеса. Когато държавата взима чрез данъците, тя има задължението да даде тези пари по най-ефикасния начин, защото не са нейни. В този смисъл помощта не трябва да е безвъзмездна, а като кредити, които той ще трябва да върне.

 Експорт. Очаква се да предложат икономически мерки, с които България може да стане богата държава (по израза на Кирил Петков), като се ориентира към износ на външни пазари и като привлече инвестиции, произвеждащи продукти с висока добавена стойност.

Почтеност и широк кръг привърженици. Идеята е да бъдат привлечени възможно най-много хора с различни убеждения, които искат в политиката, икономиката и обществото да има промяна. Затова е избрано в името на проекта да има думата промяна. С "продължава" Петков и Василев се рекламират като успешни министри.

Само 4 години. Очаква се Кирил Петков и Асен Василев да представят платформа и програма, които ще осъществят за един мандат от 4 години, и да декларират, че след това ще се върнат към бизнеса си.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Непременно

Непременно

19.09.2021 | 10:54

Трябва да продължи промяната на всяка цена да ние сме за промяната

Отговори
1 0
Георги v.

Георги v.

19.09.2021 | 10:36

Сега на преден план са завършилите в чужбина, "владеещите по пет езика", "успялите". Този филм сме го гледали с Жорж Ганчев, Симеон, Н. Василев, М. Велчев. Но след като има глупаци да се връзват, така ще е.

Отговори
4 1
Една лъжа

Една лъжа

19.09.2021 | 10:25

Ами самите те излъгаха, канада, фалит, културист. Каква почтеност? Славчо поне не лъжеше.

Отговори
1 1
Никол

Никол

19.09.2021 | 09:26

30 години стигат. време е за умните и почтени българи.Всички сме за Кирил.

Отговори
7 7
Ангел Грънчаров

Ангел Грънчаров

19.09.2021 | 09:04

Ами ако "третото популярно лице" е Васил Божков? :-) Тогава що ще правим? Колко ли кюлчета злато Боко следва да плати, за да се случи такава една тъй желана от него цел?!

Отговори
3 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?