Следвайте ни

Профилът на убиеца от Галиче - като на този от Сотиря

viber icon

Профилът на убиеца от Галиче е като на този от Сотиря. Това каза криминалния психолог проф. Калин Гайдаров по БНТ.

Той допълни, че ситуацията, както и реакциите на хората и длъжностните лица наподобяват случаят от Сотиря -  "констатираме и обсъждаме проблема, но трябва да го предотвратяваме, освен да го наказваме".

 

 проф. Калин Гайдаров

Той допълни, че хората искат справедливост и ефективност на институциите. "Това е населено място, в което хората знаят кой кой е - поведения тип "не го познавам" влиза с противоречие с основни принципи на общественото битие", каза още той.

"Не може да се прехвърля отговорност постоянно, нека хората разберат, че имат право да предявяват своите виждания и претенции".

"Да приемем, че наказанието и присъдата са справедливи, но какво ще стане после ? Ако продължим да съществуваме така, ще стане същото, само че след 10- 15 г.", допълни криминалния психолог по повод максималната присъда от 12 г., които би могъл да получи Аксел, защото е непълнолетен.

"Това е процес, който се е развивал дълго време и никой не е искал да се намеси още в зародиша", обясни проф. Гайдаров.

Живеем в общество, което е силно разкъсано във  всички посоки - хората са оставени сами на себе си, освен справедливост липсва и солидарност, обобщи той. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?