Следвайте ни

Професор Чорбанов с първи думи за борбата си с коронавируса

viber icon

Проф. Андрей Чорбанов за първи път разказа как е протекла битката му с коронавируса. Припомняме, че ученият от БАН бе хоспитализиран в УМБАЛ „Света Анна“-София на 19 март. Ето какво написа той:

 

Тук съм!!! Не беше лесно, но не беше и това, което се каза.

Да кажа накратко първо важните неща. Страхотно благодаря на Добро и приятелите от „Св. Иван Рилски“ за бързата и адекватна реакция, хванаха ме навреме. Свалям шапка.

Страхотни благодарности на целия голям екип на „Света Анна“ . Поименно ще спомена само чудесния приятел проф. Костов, хиляди благодарности. Но страшно благодаря на всички други – от Директора на болницата, до лекуващите и всекидневно преминаващи и проверяващи ни лекари, сестри и усмихнати санитари. Не съм бил в интензивно отделение, а в стандартна стая с готини хора. Нямам грам претенции към престоя ми там, хората се стараха много и си свършиха перфектно работата. Дълбок поклон.

 Запознах се със страхотни хора измежду болните, видях и други светове. Беше много полезно.

А сега малък коментар за това, което се изля. Във всички свои интервюта никога не съм неглижирал вируса и опасностите, които може да води след себе си. Може да се чуе тук, в профила ми. Напротив, казвах многократно, че рано или късно ще се срещнем, защото не може да се скрием с тези мерки. Повтарях, че с времето на циркулация и милионите срещи може да се очаква всичко. Това и стана. Да, казах, че очаквам тази среща. Не се отричам и от една дума, която съм казал.

 Споменавах, че вероятно съм го прекарал. Имах гърлобол и хрема – тежки, но толкова. Не съм си правил тест, мина бързо. Е, не е било това, затова и се заразих.

За грозните информации и лъжи – темата е дълга. Ще разберете скоро. Видях, че има много мръсни медии. Заради лъжите лично оторизирах ръководството на болницата да направи изявление, с това не трябва да се спекулира. Хората бяха адски коректни.

Писаха, че съм настинал на ски. Зимни спортове не понасям, не ходя по снегове, дори и по ТВ не гледам.

И накрая – благодаря не всички вас, които писахте, звъняхте и се интересувахте от състоянието ми. Благодаря на всички, които се молеха за мен и ме споменаваха с добро. Наистина ме трогнахте и дори не знаете, колко задължен се чувствам. Дълбок поклон на всички.

Проф. Андрей Чорбанов

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Карма

Карма

31.03.2021 | 10:24

Добре, че си в София.

Отговори
0 0
Такси за един ден.....

Такси за един ден.....

31.03.2021 | 09:18

Мосю,радвам се, че имат нови приятели.За ските и жените има други хора .Нека всеки работи и разпуска с това което може.Пожелавам крепко здраве и номерата са ни известни.Все пак цирка е един!!!!П.П.Едно такси от Св.Анна до БАН,ако обичате!!!

Отговори
0 0
Бъдете здрав и усмихнат

Бъдете здрав и усмихнат

31.03.2021 | 08:04

Умните мислят като вас. Страхливите умират всеки свой ден.

Отговори
9 6
КУКУ

КУКУ

31.03.2021 | 09:05

Умните не лъжат като него, за да извлекат полза в политически план. Тоя същият лъга, че е карал ковид, за да оправдае неносенето на маска. Тоя същия обясняваше как болниците се пълнили със здрави хора, всъщност трябвало да си стоят вкъщи, тоя същия разправяше колко сме близо до груповия имунитет и как края на януари и февруари епидемията щяла да затихне в България. Тоя същия продължава да лъже, че разработва ваксина и да точи пари от държавата. Тоя същия трябваше да го остават да умре акто мастия на улицата, а не да го лекуват, и това да бъде пример за всички, говорещи за съчки и други подобни тъпотии.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?