49
Следвайте ни

Проф. Витанов: София влезе в червената зона. Това не е добре

viber icon

„София град влезе в червената зона. Това не е добре“. Това написа във Фейсбук математикът от БАН проф. Николай Витанов, станал популярен като математикът на щаба /НОЩ/.

„Картата на риска по нашата методология също показва начало на негативно развитие. Виолетовото расте. В тези области човек вече трябва да е по-внимателен. От друга страна, по време на пиковите стойности на предишните две вълни, тази карта беше изцяло виолетова. Което показва, че обстановката може и да не е спокойна, но още не е много лоша“, отчита още той.

По думите му прогнозната карта на 14-дневната заболеваемост е от червена по-червена. „Там друг цвят скоро няма да видим“.

„Базовото репродуктивно число днес е 1.118. Под 1.3 е, обхватът на заразата продължава да се разширява, но вие не сте изненадани“, пише още Витанов.

И отчита: „Писах, че ще имаме глътка въздух (а не цяла цистерна с кислород). На повърхността има разведряване но в дълбините нещата не са на добре“.

Броят на регистрираните смъртни случаи почти не расте, а смъртността се увеличава доста, изчислява Витанов. „Изводът е, че може и да сте със симптоми и да не се регистрирате като болен, но математиката ще хване този процес“.

Николай Витанов: София влезе в червената зона
 

Николай Витанов: София влезе в червената зона
 

 

 

 

Николай Витанов: София влезе в червената зона

 

 

 

Николай Витанов: София влезе в червената зона

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Червената зона

Червената зона

16.09.2021 | 15:07

И той не е добре!

Отговори
4 3
Кой е тоя?

Кой е тоя?

16.09.2021 | 15:06

И какво общо има с медицината?

Отговори
5 4
Обяснявам го просто - за "професори математици"

Обяснявам го просто - за "професори математици"

16.09.2021 | 15:04

Дотук ваксинационната практика губи битката и повтаря феномена бактериалната резистентност към антибиотици - все по мощни и все по безсилни. Определено не е спасението в монофрагментните ваксини, а истински срещу атенюиран цял причинител. Евентуално средства-бариери срещу закрепването. Австрия съобщи, че работи над ваксина с цял причинител, истинска, класическа ваксина.

Отговори
6 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?