Следвайте ни

Проф. Витанов посочи важно нещо около COVID-19

viber icon

Ваксинирайки достатъчно и масово, ще създадем проблеми на епидемията и тя ще започне да се ограничава. Това е бленуваният имунитет, но не този стаден, който аз казах, че ще дойде на куково лято.

Ако успеем да достигнем 2 млн. ваксинирани, ще започне да се усеща. При 3,.5 млн. ваксинирани ще сме си решили проблемите. Пак ще има болни, но лекарите ще успеят да се справя с тях. Това заяви в телевизионно интервю математикът на НОЩ проф. Николай Витанов, пише блиц. 
 
По думите му, около 30-35% от населението у нас трябва да се ваксинира, за да започне да се усеща.

„Всяко начало е трудно. Ваксините са добри, особено тази, която ще бъде одобрена от Европейската агенция по лекарства. Ако чакам да ми дойде редът, ще е юли-август. Може би трябва да пусна връзки, за да се ваксинирам”, добави той.

Проф. Витанов посочи, че мерките действат и спадът е голям. „Важно е активните случаи да намаляват с по 1000 случая средно.
Смъртността все още е голяма, по-голяма, отколкото трябва да бъде. Не трябва да е по-голяма от 120 на ден.

Това, че е по-голяма, означава, че трябва да се седне и да се анализира допълнително. Може би защото българинът има много хронични заболявания”, посочи математикът.

„Доста неща трябва да се анализират. Такива пандемии ще има и в бъдеще. Трябва да сме подготвени”, каза още проф. Николай Витанов.
  
По думите му, на всеки един регистриран случай у нас има 3 нерегистрирани. Един на 20 е срещнал вируса и има опасност да заразява.

"Обсадили сме вируса с тези мерки. Това, което ще ни помогне да се справим с него, е идването на ваксините. Може би след 7-8 месеца той ще е проблем, който ще е пренебрежим. 

След 5-6 месеца ще започне масовата ваксинация и ще се усети. До края на следващата година най-накрая ще сме се разправили с него", прогнозира той.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Общи приказки

Общи приказки

18.12.2020 | 09:42

От учен човек.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?