71
Следвайте ни

Проф. Сербезова - ще стане ли министър на здравеопазването

viber icon

„Стигнали сме до един момент, в който всеки трябва да помогне. Трябва да загърбим страх и да не се притесняваме, че един или друг пост може да се отрази позитивно или негативно на кариерата“. Така проф. Асена Сербезова коментира възможността да заеме поста министър на здравеопазването в сутрешния блок на БНТ. По думите ѝ има различни етапи в живота на човек – в някои се учи, а в други се дава на обществото и тогава се излиза от зоната на комфорта.

Проф. Сербезова добави, че все още е рано да се говори дали е реална ситуацията или не, защото решението за състава на Министерски съвет е на коалиционните партньори и на парламента. "Хората вече за трети път са много чувствителни за това кой ще поеме даден сектор", коментира проф. Сербезова и посочи, че COVID-19 показа проблемите на здравната система. 

Затова тя настоя решенията в здравеопазването да бъдат надграждащи. Всички мерки следва да бъдат консултирани с експертите и организациите, трябва да бъде създадено най-доброто възможно като условия за работа на лекари, обясни проф. Сербезова.  Според нея от самото начало трябвало да бъде по-добре комуникирана кризата с коронавируса за това как бяхме информирани с числата за смъртност, заболеваемост, мерките и ваксините. "В това време се раздели обществото "за" и "против" ваксини, лекари срещу фармацевти", посочи проф. Сербезова.

Освен това тя смята, че трябва да се направи анализ за това дали болниците да бъдат или не търговски дружества. Една от задачите, която тя си поставя е реформа в спешната помощ, при която да няма забавяне на линейките..

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?