Следвайте ни

Проф. Рачев огласи точно кога си тръгва зимата със скок от 20 градуса

viber icon

Зимата си тръгва още утре сутринта. В цяла България е студено, но за последно. Не че Баба Марта няма да покаже студения си нрав, но няма да е толкова студено. Това обяви в ефира на Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев.

Според него от утре започва затопляне в цялата страната. Напълно е възможно в Тракия и югозиточните райони температурите да достигнат до 18-20 градуса. В края на месеца си отива климатичната зима, а метеорологичната зима си отива с температури през март между 5 и 8 градуса. На 21 март настъпва астрономическата пролет.

   
„Тази година имахме „никакви” зима. Имахме три студени дни в началото на декември, след това през януари имахме още 3-4 студени дни. И сега изкарахме една „страшна” зима, в която имахме 5-6 студени дни. В зависимост от това, какво ще бъде времето, тази зима се бори да стане най-топлата, откакто има метеорологични наблюдения в България. Ако не се достигнат тези 18 градуса, ще остане в топ 3. Най-топла засега остава зимата на 2006-2007 година”, сподели проф. Рачев.

През март ни очаква аномалия от валежи. В цяла Западна Европа се очаква сухо време, докато в България се очакват значителни количества дъжд, като в източната част на страната ще бъдат по-големи. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай