Следвайте ни

Проф. Момеков: Ваксинацията няма да отмени социалната дистанция

viber icon

Проф. Георги Момеков изказа становището си по горещия въпрос с ваксините срещу коронавирус  и предупреди, че и след ваксиниране спазването на социална дистанция ще продължи да бъде необходимо. Ето какво каза той в предаването "Панорама" по БНТ:

"За лекарства в момента се изказват хора, които мислят, че две таблетки витамин Б6 правят една таблетка Б12. Колкото за ваксините - българите не са някакви лоши или особени хора. Тази пандемия дойде с една зловеща инфодемия - с едно препускане на учените по социалните мрежи. Конвенционалните ваксини още не са додрапали до фаза три и нямаме избор.

Нежелани реакции има при всички лекарства. Всеки нов медикамент, независимо дали е ваксина или друго лекарство е под мониторинг. Наблюдението на продукта не свършва с регистрационния процес. Гарантирам, че малко ваксини са имали трета фаза върху 43 000 души - това е много мащабно мероприятие, успешно проведено от първата компания, която стига до тук." 

"Не трябва да сме спокойни и след започване на ваксинацията. Ние дълго време ще трябва да спазваме социалната дистанция и да се държим разумно. Но тя ще ни даде много добра светлина да се върнем към нормалия живот", категоричен бе професорът.

"Беше хубаво учените да са неформалните лидери по всички въпроси, свързани с кризата с вируса. Политическият натиск и в най-големите страни доведе до правене на глупости - знаете какви разправии имаше с един лекарства за малария, които бяха наложени благодарение на милиардери, които следят социалните мрежи", каза още Момеков.

"Умните хора ще повярват, а тези, които не са толкова, ние, умните трябва да ги убедим", допълни той за ваксините.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Галя

Галя

12.12.2020 | 03:26

Бих искала да попитам професора дали си вярва на думите,защото за мене за гнусна лъжа!

Отговори
3 2
ехото

ехото

12.12.2020 | 11:50

Много е забавно, това че изобщо не допускаш възможността да си много, ама много глупава!

Отговори
0 0
vbwa

vbwa

12.12.2020 | 03:02

Диетите са миналия век! За да отслабнете, вече не е нужно да се изтощавате с диети. Четох за една нова и здравословна загуба на тегло, тук - http;//bit.ly/ketodibg Опитах толкова много неща, всички диети, фитнес, е, можех да отслабна с 2 кг, а с този инструмент можех да отслабна с 15 кг за един месец. Чувствам се прекрасно! Съветвам всички!

Отговори
0 3
Страшна работа

Страшна работа

12.12.2020 | 01:36

Бреййй, много умен тоз професор ве.

Отговори
0 2
Тушко  Бездушко

Тушко Бездушко

12.12.2020 | 01:14

Ами за ко да си удря вакса кът не мога да тъ бацна бре серсем Имам изпредвид да тъ гушна и убаво да тъ удуша от много цълувки Ама много ми са ще дъ тъ гушна и със цълувки дъ тъ удуша

Отговори
0 2
Анти

Анти

11.12.2020 | 23:40

Имам чувството, че вече всеки втори българин е професор.

Отговори
11 1
Лили

Лили

11.12.2020 | 23:29

"Умните хора ще повярват, а тези, които не са толкова, ние, умните трябва да ги убедим", допълни той за ваксините. Еми, тъпа съм, щом казва професорът... Само дето неговото мнение хич не ме интересува...

Отговори
11 2
Хитър  професор

Хитър професор

11.12.2020 | 22:53

Не говори че ваксините са хубави ами българите не били лоши хора.Този професор аптекар ли е или политик?Говори по същество но никой да не може да го разбере.Хитрец сигурно от опит знае че две таблетки В-6 се равняват на една таблетка В12.

Отговори
10 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?