1939
Следвайте ни

Проф. Мира Кожухарова: Избираме между ваксина и пълен локдаун

viber icon

Няма нужда от пълен локдаун в България, ако се ваксинират повече хора - това е  категоричното мнение на известния  епидемиолог проф. Мира Кожухарова.  "Надявам се до локдаун  да не се стига", пожела тя в сутришния блок на БНТ.

"Много често чувам напоследък:  Как можете да въвеждате зелен сертификат като има само 20 процента ваксинирани? Зеленият сетификат няма смисъл в страните, където процентът на ваксинираните е голям. Той цели ограничаване на разпространението, като се има предвид, че тази вълна е най-високата", убедена е професорката. 

Според  статистиката въвеждането на зеления сертификат увеличи интереса към ваксините .

"Ваксините не са икони и няма нужда да вярваме в тях, но след анализ на резултатите  се доказа, че това е ефективна мярка. Проблемът може да бъде разрешен не със заключване в къщи, а с имунизация", счита проф. Кожухарова. 

Положението в болниците е много тревожно- до 8000 заети легла е приемлив вариант, имаше и до 10 000, но повече легла не могат  да се разкрият, защото няма персонал, напомни епидемиологът.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Е голям казус...

Е голям казус...

01.11.2021 | 10:30

Да затворим кръчмите или да не ги затворим. Който иска, да се боде, аз няма. И чалгарски механи не посещавам по принцип. Не смятам да експериментирам в полза на фармаиндустрията, за да може някойси да бичи кючек някъдеси.

Отговори
4 1
Изборът е между Демокрация и Фашизо - комунизъм

Изборът е между Демокрация и Фашизо - комунизъм

01.11.2021 | 09:58

Ще отварите ли Белене за здравите, а Скравена за преболедувалите без ваксина?

Отговори
6 0
Батко

Батко

01.11.2021 | 09:52

Българите сте тъ-пи гъ-зове, заслужавате си диктатурата и кютека!

Отговори
2 4
Изборът е между Демокрация и Фашизо - комунизъм

Изборът е между Демокрация и Фашизо - комунизъм

01.11.2021 | 09:59

Ваксината е първата стъпка

Отговори
4 1
Чифутски смет

Чифутски смет

01.11.2021 | 09:23

Тая чифутка с кривия чифутси като на орел нос за пореден може би стотен път ни я изтипосват чифутите от Мекица Надявайки се че една лъжа казана 100 пъти ще стане истина Таз чифутка разбирате ли е загрижена за всеки поотделно от близо 7 милионото ни население Сигур ни познава пойменно и лично От огромните и грижи към нас е заприличала на смачкан вестник Мекица Дъл няма да съ гътне скоро А късмет де

Отговори
3 4
Тоя - Оня

Тоя - Оня

01.11.2021 | 08:43

Всъщност избираме между тотална диктатура / с фашиско- комунистически привкус/ и правото на избор под миловиден предлог. Болест с неясен произход, ваксина с неясни последици ,/производителите и освободени от отговорност/, и изведнъж загриженост от всички ?! Ваксината разработена за първия щам, вирусът мутирал, щамове два, три, четири, все по различни и заразни ,ама ваксината помагала ! Не се вързва!

Отговори
13 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?