Следвайте ни

Проф. Минеков с отговор до Кошлуков за брифинга на ГЕРБ по БНТ

viber icon

Размяната на остра кореспонденция между проф. Минеков и Емил Кошлуков продължава. Министърът на културата изпрати ново писмо до генералния директор на БНТ Емил Кошлуков. В него проф. Велислав Минеков изразява неудовлетворението си от отговорите, които е получил във връзка с прекъсването на програмата на обществената телевизия заради брифинг на политическа партия.

"От въпросите ми очевидно е имало ефект, тъй като прекъсванията на програмата с политически пресконференции са спрели", пише още министърът. От края на май Минеков и Кошлуков си разменят остри писма заради спирането на програмата на БНТ, за да бъде излъчен брифинг на ГЕРБ

Ето целия текст на писмото на проф. Велислав Минеков:

Уважаеми г-н Кошлуков,

За съжаление Вашият отговор не удовлетворява въпросите, които поставих. Нито мен, нито огромна част от обществото и зрителите на БНТ.

Прекъсването на живото предаване на БНТ безспорно винаги може да се обясни с редакторска преценка, но това не отменя факта, че в ефира на обществената телевизия беше излъчено извънредно изявление на политическа партия.

Разбирам формалното Ви тълкуване на закона, но то не дава отговор на въпроса ми как извънредното включване на тази пресконференция отговаря на обществения интерес.

Въпреки неподходящия тон за позицията, която заемате, БНТ като обществена медия подлежи на граждански контрол. И въпреки опитите Ви за внушения, аз не се намесвам в нея във временното си качество на министър (не бих и могъл!), а като гражданин, какъвто съм бил и ще остана след тези два месеца в служба на хората. И ще продължавам да задавам неудобни въпроси.

Както се уверихме, от задаването на въпроси все пак има ефект и след първото ми писмо до Вас практиката с "неспирането" на програмата за излъчване на партийни изявления се прекрати."

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Завършена мисъл

Завършена мисъл

09.06.2021 | 00:22

Да че Кушлуков е дърт комунистичеки козел е вярно но като добавите че е чифут и картината е пълна Ама що Нещо амнезията ли ви гони или просто чифутската ви същност та по чифутски се спирате само до Комунистически козел Чифутщината е в основата на Комунизма Да не забравяме кой са патентовали тази античовешка идеология Трима чифути сбирщтайн чифутска гнас Крал Мас Фиркал го Енгел и оная Мумия чифутска Ленин на която до ден днешен чифути и комунисти ходят да се дупят и чукат чело до земи Тъй че бъдете искрени в коментарийте си Завършвайте си мисълта Не тънко по чифутски и леко по тъча

Отговори
0 0
Партията

Партията

04.06.2021 | 20:16

Всички институции и служби в държавата са свикнали за тези 11 години, щом се появи бушидото - царят слънце, веднага да му се кланят и подмазват! Каква демокрация? На Пиночет не са се кланяли така!

Отговори
5 2
Николай Стойчев

Николай Стойчев

05.06.2021 | 11:39

Пиночет спаси народа си и Чили от комуниситческата чума ! Пиночет създаде икономическото чудо Чили и там , 30 години след Пиночет стандарта на хората е 10-пъти по-добър от останалите Латино страни, че и от България дори ! Проблема на България ,е , че нямахме Пиночет !

Отговори
0 0
Гринго

Гринго

04.06.2021 | 18:04

Много прост е тоя минеков беше отишъл чак в брюксел да реве сигурно иска и той да лапа

Отговори
8 12
Док

Док

04.06.2021 | 19:21

Кошлука е свиркаджия

Отговори
9 4
Батко

Батко

04.06.2021 | 16:19

Кошлуков е дърт пребоядисан комун козел. Няма да пусне кокала, докато може да лапа.

Отговори
18 10
Шматко

Шматко

04.06.2021 | 17:15

А Минеков е демократ в червата!

Отговори
6 5
Цветанка Ризова

Цветанка Ризова

04.06.2021 | 16:08

Емил Кошлуков е прав. Тоя временен министър да не се е взел за Папа та да се меси във вътрешните работи на БНТ?

Отговори
13 21
Правителството на Черепа и Чукундура

Правителството на Черепа и Чукундура

04.06.2021 | 15:48

Mинетов пак се о*ка, както винаги. Освен да е плазмодий на лъотчика за друго не става

Отговори
14 21

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?