Следвайте ни

Проф. Кунчев: През май COVID-19 ще падне като отрязан

viber icon

Пускането на децата на училище на 1 февруари е причината за третата вълна от ковид-19 у нас. Това каза по БНТ математикът проф. Огнян Кунчев. Той обясни това с факта, че у нас на много места три поколения живеят заедно.

„От 1 февруари децата тръгнаха на училище – това е банално и е по цял свят. При нас сме малко ориенталски семейства – 3 поколения живеем заедно. И хората над 65 са заедно с другите две поколения. Тръгне детeто на училище, трите поколения се събират заедно и хайде! В Германия заедно са две поколения – няма го този проблем. Според мен и в Италия е като при нас и това е причината за увеличения брой заразени“, каза проф. Кунчев. 

Той смята, че локдаунът от 10 дни не достатъчен, за да се укроти вирусът. „След 20 дни локдаун ще е много по-добре. За тези 10 дни броят на заразените леко намалява. Те ще доведат до това, че ще имаме 4000 души по-малко болни“, каза професорът.

Той е убеден, че през май месец броят на заразените ще падне рязко. 

„Ще припомня фундаменталните неща в тази област. Няма начин да не си отива – идва сезонната вълна и май месец той като отрязан ще падне. И това е характерно за всички заразни заболявания. Това е по закон Божи“, каза математикът. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Мара

Мара

28.03.2021 | 14:20

Този вирус ще е като климактериума ще идва на вълни на вълни докато пресъхнем и ни вкиснат минджите

Отговори
1 3
Чифутска математика

Чифутска математика

28.03.2021 | 12:03

Едно и едно е равно на три може на четири пет но най много до единадесет 1 ....1

Отговори
2 3
Изкукунчев Ядец

Изкукунчев Ядец

28.03.2021 | 11:17

Ние ще му резнем главата на Вируса по рано Изкукунчев Още на 04 04 20 21 година Така че пак не позна чифутската ти математика

Отговори
1 7
по мангъровски

по мангъровски

28.03.2021 | 10:17

Поредният измислен професор! През май, г-н професор, ще се появят нови видове и щамове на вируса, които ще продължат пъкленото си дело, за което са създадени! А ние ще се чудим с коя ваксина да се набодем и държавата ни ще трупа нови дългове!

Отговори
7 3
Как  може

Как може

28.03.2021 | 10:12

Математици да бъркат история с математика. Били живели заедно три поколения! И това било причина. В Германия в магазините пазаруват хора само с отрицателни тестове математик Кунчев. Голямата истина е че ние българите имаме по добра имунна система. Тези два милиона пркарали заразата говори именно за това. И това подкрепя като факт първоначалните прогнози на доцент Мангъров който не е математик но квалифициран лекар.

Отговори
7 9
go jhu

go jhu

28.03.2021 | 13:46

мангъров е убиец и трепането му е малко!

Отговори
7 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?