Следвайте ни

Проф. Костов огласи причината за скока на COVID-19

viber icon

Точно какво причини скока на пандемията в България? Ето какво заяви пулмологът проф. Коста Костов:

"Огромно значение има започването на учебния процес. Започваме да консумираме това, което се случи след отварянето на училищата.

Науката е категорична. Ние трябва да се отнасяме с уважение към нея, не да се държим като хора, които са обладани от ефекта на Дънинг-Крюгер.

Базирайки се на тези факти, ние в момента консумираме това минимум 25% увеличение на разпространението на болестта от отварянето на училищата.

Училищата са много важен фактор и ние това го очаквахме. Израел например обявиха втория по важност фактор по разпространение на инфекцията", коментира пулмологът проф. Коста Костов.

По думите му числата на заразените ученици и учители са много по-големи от официалната статистика.

"В момента според официалните данни в България има около 500 учители и 500 ученици, които са засегнати от инфекцията. Категоричен съм, че тези цифри са нереални. Категоричен съм, че числата са много по-високи - двойно или тройно.

Според мен главният фактор в момента е това. Второстепенният фактор е пренебрежението на българското общество", заяви ученият, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Специалистът обясни, че в началото на пандемията затварянето е било полезна мярка, но огромен проблем продължава да бъде скептизицмът на българите.

"В началото локдаунът помогна, беше необходим, защото системата не беше подготвена. Ние не знаехме какво ще се случи.

Сега нещата са различни, доста неща се промениха. Например промени се нивото на смъртност. Сега смъртността е много по-ниска. Това е така, защото протоколите са по-добри.

Промениха се моделите на лечение в интензивните звена. Напреднахме много в знанието си. Напреднахме много и в отношението си към терапевтичните протоколи.

Не се промени обаче отношението ни към пандемията. Огромната част от българите не искат да повярват, че това ни се случва. Много хора се чудят - това грип ли е или не. Моята практика показва, че става въпрос за един по-патогенен, по-агресивен от грипа вирус", категоричен бе експертът.

По думите му в Европа по време на обичания есенно-зимен сезон около 500 000 души са заразените. От тях загиват 50-60 хиляди.

"Сега когато погледнете към три европейски страни, сборът от техните смъртни случаи надвишава това число за цяла Европа", подчерта проф. Костов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

miliarderzadvadena_@.com

[email protected]

28.10.2020 | 15:48

Станете милиардер за два дена, изпратете смс на номер 012345678 и можем да ви наемем на работа от вкъщи, даже и от вашата тоалетната. “Тъпо е да не си милиардер” така казват някой хора.

Отговори
1 1
ben

ben

28.10.2020 | 15:47

Миналия петък получих $ 28755, защото съм без работа, искам да запазя проучването си, затова работих усилено миналата седмица и спечелих $ 19500. Предоставям на моите приятели и приятели да свършат тази работа. изучете този уебсайт, за да вземете допълнителни факти ===>>>www.Selfmax5.com

Отговори
1 2
Иво

Иво

28.10.2020 | 15:35

Абе нещо ви издиша теорията за ученическа пандемия! Истината е, че очаквахте много повече ученици и много по-рано да изгърмят с положителни резултати! Ама това не се случи и сега се чудите с какво да оправдаете измислените си бройки и да намерите причина да въведете "успешното" дистанционно обучение, целящо тотален срив в образователната система и масова неграмотност на младото поколение!

Отговори
1 0
Реалност

Реалност

28.10.2020 | 14:18

Победа срещу вируса все още няма, възможните ограничителни мерки са изчепани в битката срещу вируса. Алармистките прогнози удължават епидемията до още две години. И е изключително решаващо как ще се разходват ресурсите, прерогатив на ПМ, ефективно или не. ПМ е началника на органите за управление, той решава

Отговори
0 0
11111111

11111111

28.10.2020 | 13:42

Глупаци,децата са ви виновни

Отговори
1 2
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

28.10.2020 | 13:35

ЖИВОТНИ БЕЗМОЗЪЧНИ, НАЛИ ВИ Е ЯСНО, ЗАЩО НЕ СЕ ВНАСЯТ ЗАПАДНИ ВАКСИНИ В БЕЛАРУС :) https://naviny.media/article/20200920/1600592167-privitsya-ot-grippa-uzhe-mozhno-no-vybora-vakcin-poka-net

Отговори
1 1
Един

Един

28.10.2020 | 12:42

Противоепидемичен план за цели, средства определя мерките, решенията взима ПМ Борисов. Всички други налагащи забрани не са институционално легитимни. А личното мнение на проф Костов е конституционално право. Не се интерполират резултати от страни където хората са с различни гени. Валония ведно с Франция е с различна статистика от Фландрия

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?