Следвайте ни

Проф. Кантарджиев: Става опасно, младите заразиха старите с COVID-19

viber icon

"Трябва да се очаква увеличение на смъртността от COVID-19 у нас. Преди месец в нашата страна боледуваха предимно млади хора, много малка част от тях попадаха в болници и още по-малка част от тях имаха нужда от интензивни грижи". Това сподели директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред "Фокус".

"В началото на юни, не беше изчакано още две седмици, за да бъдат потушени циркулиращите взривове в страната, а бяха заразени млади хора главно на групови събития. Говоря за балове, нощни заведения, футболни състезания с публика.

 
Лошото е това, което предполагахме и за което винаги съм предупреждавал, че младите хора ще заразят своите по-възрастни родители, баби и дядовци.

Сега и благодарение на факта, че поради известни обстоятелства бяха допуснати взривове при по-възрастни хора, именно на това се дължи необходимостта по-голяма част от заболелите да бъдат лекувани в лечебни заведения, а и една много по-голяма част имат нужда от интензивни грижи", обясни той.

Проф. Тодор Кантарджиев допълни, че министерството на здравеопазването прави каквото е възможно за осигуряване на най-доброто лечение и най-добрата организация на управлението на кризата в момента.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Съгласен

Съгласен

05.09.2020 | 19:47

Точно така Ковидчо. Нищо друго не съществува ,освен Ковид. Жената вече слага маска по време на джиджибиджито.

Отговори
1 0
Ковидчо:

Ковидчо:

12.08.2020 | 18:04

Крайно време е да се забранят словоблудствата на тема "Ковид 19", защото и без тях хората са достатъчно близо до предела на нервите си!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?