Следвайте ни

Проф. Кантарджиев със смело изказване за доц. Мангъров и СПИН

viber icon

"Представяте ли си, ако доц. Мангъров се беше появил през 80-те години, сега всички щяхме да сме позитивни за СПИН". Така директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев коментира критиките на доц. Мангъров към Националния оперативен щаб пред Нова тв.

И допълни: "Имаме плавно покачване на случаите на коронавирус, благодарение на мерките. То обаче се различава от стръмното такова, което наблюдавахме през октомври и ноември. Хората узряха и част от тях спазват мерките".

"В момента проблемът е британският вариант на коронавируса - декември месец доказахме първите британски щамове. В момента 96% от циркулиращите вируси са британски в Кюстендил, а в област Бургас са 82%. Британският е доста по-заразен и измества другия. Не е по-смъртоносен, лечението е със същите медикаменти и ваксините го покриват", допълни професорът.

Научната общност в Европа е притеснена да не допуснем разпространение на възникналия втори нигерийски щам, който още в България го няма. Доказа се, че с ваксините, с които се ваксинираме в момента, предпазват от британския щам, коментира проф. Кантарджиев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Avicena81

Avicena81

07.03.2021 | 08:46

Доц. Кантарджиев напротив. Доц. Мангърво се оказва прав, защото въпреки наличната ваксина Коронавирус-19 се разпространява все още безпрепятствено и очевидно е, че ще разчитаме до голяма степен на придобития имунитет за спиране на разпространението. А вашето изказване не ви прави чест и е манипулативно.

Отговори
6 3
Смешко

Смешко

06.03.2021 | 22:44

С МозАк на малоу...к..

Отговори
5 2
С  цялото  си  уважение  към  Вас.

С цялото си уважение към Вас.

06.03.2021 | 21:36

Професор Кантарджиев Вие сигурен ли сте че доц. Мангъров през 80-те щеше да направи същото изказване и за спина както за коронавируса, или това е хипотетично за да го унижите? Днес проф. Балтов говори със езика на доц. Мангъров като изрази известно успокоение че в България са прекарали короната около милион и половина души. Мисля че неуместно се сравнява спина със короната. Доц. Мангъров е ваш колега и е добре да си сверявате часовниците ама не чрез телевизиите а чрез укипедията.

Отговори
22 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?