Следвайте ни

Проф. Кантарджиев с нова работа - ще консултира Столичната община за ваксинацията

viber icon

Проф. Тодор Кантарджиев ще консултира Столичната община за ваксинационния процес. Това обяви самият той пред NOVA и благодари, че от кметството на София му се доверяват в битката със заразата. 

Проф. Кантарджиев беше пенсиониран като директор на Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ). А мотивите за решението на служебния министър д-р Стойчо Кацаров - навършване на пенсионна възраст. Мястото му бе заето от досегашния му заместник проф. Ива Христова.

Новината предизвика огромна вълна от възмущение и остри коментари от различни политически сили, експерти и негови колеги. Стигна се и до протести с искане да бъде върнат на ръководното място. 

"Няма нищо изключително, извънредно или героично в това един служител на администрацията, когато навърши пенсионна възраст, да се пенсионира", посочи като коментар здравният министър д-р Кацаров.

Заместник-министърът на здравеопазването Александър Златанов пък заяви, че всички, работещи в структурата на министерството, които са навършили пенсионна възраст, са пенсионирани, с изключение на тези, за чиито длъжности не са намерени подходящи заместници.

От своя страна проф. Кантарджиев тогава коментира, че е огорчен и приема новината с недоумение: „Точно лекарите по време на епидемия не очакваме да бъдем сменяни, но стават такива неща“.

„Моето пенсиониране беше самоцел и някакви лични мотиви. Всеки ръководител, идващ в министерството, първата му работа е да обединява центрове и да закрива такива. Ама нали трябва нещо да се покаже на обществото, че се върши“, коментира още професорът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Бъбу

Бъбу

13.06.2021 | 08:45

Дано и на този който пише със злоба за парите по сметката на професора, да му се наложи да събира такива пари, пари за трансплантация на костен мозък. Жалки без мозъчни същества, защо пак се нахвърля те върху герб, защото хората от герб пак си показаха човещината въпреки че професора е член на бсп. Това той сам си го каза в интервю. За разлика от каруцаров, който не може въобще да се нарече лекар, д-р кантарджиев е светило в микробиологията и то в международен план, вижте само къде и колко специализации има и къде членува. У нас е така дребните и не кадърни човечета отмъщават от завист и злоба дори на тези които са им спасили живота, както направи каруцаров с лекарите в пирогов които го измъкна ха от тежък ковид. Кого защитавате вие в писанките си не знам, още по малко защо, луди ли сте или се правите на луди.

Отговори
1 0
Шантав свят

Шантав свят

12.06.2021 | 18:34

Този има имоти за милион и половина, плюс 600 000лв в сметки и то по декларация (а колко ли не декларирани) , но ОЩЕ му се РАБОТИ!

Отговори
4 1
Егати логиката на живота

Егати логиката на живота

12.06.2021 | 14:21

Докато млади хора загиват в небето прегърбени на полето сред бурите на морето на чифута Кантарджиев да му расте шкембето

Отговори
4 3
И от тук ще бъдеш ИЗЧЕГЪРТАН гнидо чифутска

И от тук ще бъдеш ИЗЧЕГЪРТАН гнидо чифутска

12.06.2021 | 12:41

Гербераския чифут бръмбър не калинка от едно лай ..но го подгониха на друго гов ...но допълзя Това му е хранителната среда на дъртия чифут А че има млади талантливи Българчета изучени безработни това не е важно Важното е дъртия чифут да е на хранилка

Отговори
6 5
Ужас ужас

Ужас ужас

12.06.2021 | 12:08

Човек,неспециалист по вирусология,ще консултира.......

Отговори
8 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?