Следвайте ни

Проф. Кантарджиев: Най-важно е класната стая да се проветрява на 20 минути

viber icon

Няма проблем с носенето на маски в училище, което при това ще става само в коридорите, както и при по-големите ученици. Най-важна превантивна мярка срещу ковид е редовното проветряване на класните стаи - на всеки 20 минути.  Това заяви пред bTV проф. Тодор Кантарджиев, консултант към Столична община, бивш директор на Националния център по заразни и паразитни болести. 

Проветряването е важно, защото ковид инфекцията е аерозолна, причинява се от капки със заразен секрет, които циркулират из въздуха, обясни експертът. 

Добре е в училищата, където е възможно, да се инсталират лампи за стерилизиране на въздуха, препоръча професорът. 

При ковид децата боледуват, но не заразяват. Трябва да пазим възрастните. В случая с училищата е важно повече учители да бъдат ваксинирани, обясни Кантарджиев. Той препоръча също спазване на мерките - редовно миене на ръце и спазване на дистанция в училище, както и да не бъдат допускани болни ученици. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Т ......... ШАЦИ

Т ......... ШАЦИ

15.09.2021 | 09:57

Тоя специалист по въшките изобщо дава ли си сметка кък аджеба ще стане това проветряване в средата на един учебен час и как даскала отново ще съсредочи вниманието върху себе си на учениците Затуй пенсията Кантара и всички чифутски назначения биват определяни с нежното определение КАЛИНКИ макър в Българският език да има и други цветущи определения който разбира се чифутските медий и цензурната и машина определят тези български думи като нецензурирани ТЪ....ПАЦИ

Отговори
2 0
Просветление

Просветление

15.09.2021 | 09:33

Вентилацията, три пъти на час напълно смянен въздух и сега е норма и касае всички затворени пространства. Проф. Кантарджиев вече предлага интелигентни решения, а не медицински фашизъм. Последният The Lancet, масовата ваксинация е безполезна, увеличава риска от миокардит и Гийом Баре4 синдром при твърде рано или често въведена повторна доза а генералния директор СЗО Гебрейесус нарече ваксинационните паспорти дискриминация на брифинг Женева

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?