Следвайте ни

Проф. Иво Христов: Циганите са като крокодилите - не различават храната от този, който им я носи

viber icon

Това е много сериозен проблем, който българските елити използват за краткосрочни политически цели. Под краткосрочни дивиденти разбират заиграване с неграмотните цигански маси, с техните тартори и използването им за купуване на гласове. Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ политическият анализатор и депутат от БСП проф. Иво Христов по повод случая във Войводиново, където 33-годишен военен беше жестоко пребит от цигани на Богоявление.

По този повод има един американски анекдот: "Защо никой не гледа крокодил вкъщи – защото не различава храната от този, който му я носи".  И в този случай ще стане така, добави проф. Христов, пише novini.bg.

Във Видинския регион например миналата година са родени 75-76 деца, което, грубо казано, са децата на три албански семейства. България си отива. Тази история с циганите е само външен образ на всичко, което се случва и което ние вече нямаме сила и желание да променим. Децата ни са навън и няма да се завърнат. Това е загубен капитал за България. Когато фактите говорят и най-отявлените либерали трябва да замълчат. Ние сме в активен задгробен живот в много отношения - като нация и като виталност, заяви политическият анализатор.

През последните 30 години в България върви отрицателна управленска селекция. Има желязна логика по върховете да се изтласкват все по-некомпетнтни хора, които да не виждат дълбочината на проблемите. Не водим политически разговор със залози за бъдещето, затова ще продължаваме да се движим като хамстери в затворен кръг. Това е комбинация от външни и вътрешни фактори, но не виждам промислена съпротива в България – защита на децата ни, училището ни и няакаква що годе масова почтеност. Основният политически проблем в България е "защо краде той, а не аз", каза още проф. Иво Христов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?