Следвайте ни

Проф. Илко Гетов сензационно: Очаквам да има таблетки за лечение на COVID-19 до 6 месеца

viber icon

Приехме препоръка за употребата на коктейл от моноклонални антитела, но само в лечебни заведения за болнична помощ и при пациенти, които са с висок риск от тежък COVID-19, но не се нуждаят от допълнително кислород. Това заяви в интервю за "24 часа" професор Илко Гетов.

"Това е коктейл от готови антитела, произведени по биотехнологичен процес, които се прилагат с цел да стопират разпространението на вируса, настъпването на тежки усложнения, цитокинова буря и т.н. Първият препарат, който чака одобрение, е този, с който президентът Тръмп анонсира, че е лекуван. Има и още няколко, които се разглеждат в момента, но не мога да разкривам повече информация на този етап. Прави се проучване и на вече разрешено моноклонално антитяло за ревматоидни заболявания, което също има потенциал за COVID.

Наблюдават се  много сериозно и клиничните изпитвания с колхицин, който също има потенциал. В много посоки се работи, не само с ваксините, но те са приоритет, защото по-бързо и лесно ще предпазят населението.

Работи се много и по отношение на таблетки, които очаквам да се появят в близките 6 месеца", заяви професорът.

Цялото интервю четете ТУК

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?