Следвайте ни

Проф. Христова разкри ще има ли служебен кабинет чак до 2022-а

viber icon

Зад действията на държавния глава прозира желанието му да сформира кабинет, който да се запази на власт до 2022-а.

Това заяви политическият психолог проф. Антоанета Христова  в телевизионно интервю по повод обявената от президента дата за парламентарни избори през март 2021.

„Социологията показва, че следващия парламент ще бъде много силно разбит и трудно ще се формира правителство. Бихме ли могли ако сме в обувките на този, който решава кога да са изборите, да преценим какъв е неговия интерес – по в началото или по-натам да бъдат изборите? Моята гледна точка е, че началото се избира когато има хипотезата, че вероятността да не може да се сформира правителство е много голяма според него“, каза още тя.

„Ще има дълъг процес на управление на служебно правителство, ако такова не може да бъде съставено след предстоящия вот. Примерно в периода май-януари. Тоест този период президента допуска, че ще бъде даден на служебно правителство, което да подготви следващите избори – както президентски, така и парламентарни“, аргументира се Христова.

Доцент Татяна Буруджиева на свой ред коментира, че ситуацията с пандемията ще промени начина на вземане на решения за кого да се гласува. Ще спечели този, който представи по-добри листи и адекватност към ситуацията, по думите й. Възможни са всякакви хипотези, подчерта Буруджиева. Тя съветва да се погледнат грешките и организацията на изборите в Румъния, които се проведоха.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бъбу

Бъбу

08.12.2020 | 11:26

Ей този полудял, напълно психясала Радев, с какъв кеф ще гледам когато се срути от власт, елементарен, прост, мръсни. Хайде сега Марица, изтрийте ме ама поне вие ще сте прочели коментара ми.

Отговори
5 1
Бойко

Бойко

08.12.2020 | 10:45

Служебно правителство на Радев - АБСУРД!

Отговори
8 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?