Следвайте ни

Проф. Герджиков хареса служебния кабинет, сравни Слави и Бойко Борисов

viber icon

Давам висока оценка на служебния кабинет, свършиха много работа. Бих се радвал качествените кадри да се задържат и в едно ново правителство. Това заяви пред БНТ бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков. Според него служебният кабинет не служи на партия или на президента, а на България. Той изтъкна още и факта, че  голяма част от обществото също го одобрява. 

"Все още не се знае от къде ще дойде подкрепата. Огромна част от предложените имена са съвсем непознати, хубаво е те да имат бекграунд. Хубаво, е че голяма част от предложените министри са юристи", каза още професорът.  Според проф. Герджиков Ради Найденов е изключително попадение за външен министър - професионалист.

"Не всеки може да изпълнява качествено дадена политическа линия. Съветниците са по-важни и от министрите, трябва добър екип", коментира бившият служебен премиер. Той добави още, че през последните дни губи надежда, че изобщо ще се стигне до редовен кабинет.

По думите му ИТН действала с прекалено високо самочувствие. "Слави Трифонов и Бойко Борисов са един типаж. Вероятно здравословни проблеми въздържат лидера на ИТН от това да стане премиер", обясни проф. Огнян Герджиков.

Настоящия парламент пък описа като "малко по-култивиран и такъв, какъвто трябва да бъде. "Нищо добро не чака ГЕРБ, ерата ГЕРБ си отива", заключи проф. Огнян Герджиков.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?