Следвайте ни

Проф. Габровски: Никой не иска ресторантите да са затворени, реалността го налага ВИДЕО

viber icon

Зам.-директорът на "Пирогов" Николай Габровски сподели мнението си за локдауна и дали мерките работят в студиото на „Здравей, България". 

„Трябва да сме наясно, че никой не иска да държи ресторантите затворени. Това не е мярка срещу собствениците на заведения. Всички искаме да водим нормален живот, но не може да не се съобразяваме с реалността. Нека не забравяме уроците от миналата година, нека бързаме бавно.Разбрахме, че мерките работят. Тоест имаме средство за контрол", поясни той.

По думите му това, което се случва на запад, със закъснение стига и до нас. „Каквито и стъпки да се предприемат, те трябва да бъдат предпазливи. Новините от Англия, Испания и Германия са изключително обезпокоителни. Връщаме се в една позиция, която прилича на тази от март и април миналата година. Би било напълно илюзорно да смятаме, че ако новият щам съществува във Великобритания, няма да стигне до нас", заяви професорът.

„COVID темата стана политическа. Октомври месец, когато имахме пик на заболелите, разбрахме, че експертното мнение трябва да бъде водещо. Ако направим грешна стъпка след овладяването на епидемията, това ще бъде болезнено за всички”, коментира още Габровски.

 Той коментира и евентуалното въвеждане на имунизационен календар в ЕС.
„Има етичен проблем дали може да разделяме хората на ваксинирани и неваксинирани. Всичко, което се случва досега, ни показа, че ваксинацията ще бъде ключът към връщането към нормалния живот”, твърди  зам.-директорът на "Пирогов".

Габровски изказа мнение и по въпроса за това как трябва да се проведат предстоящите избори.
„Изборен процес в болниците винаги е имало. Убеден съм, че и сега ще се намери начин. Има технологични подробности, които трябва да се уточнят”, поясни зам.-директорът на "Пирогов".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

???

???

20.01.2021 | 15:10

Кво реват тия ресторантьори бе? Нали пак работят - храна за вкъщи правят, хем икономисват пари от отопление на ресторантите, хем икономисват пари от заплати и пак недоволни. За една салата ти искат 8-10 лв. , пържолите са по 15-20 лв. Даже така може и повече печалба да имат .

Отговори
2 0
ЕЙ ТЪ-ПАНАР !

ЕЙ ТЪ-ПАНАР !

20.01.2021 | 11:35

ИСКАШ ЛИ ДА ПОЧНЕШ, АМА НАИСТИНА, ДА ЗАЕКВАШ И ФЪФЛИШ ?

Отговори
0 5
ДРУГАРЯ САТАНА

ДРУГАРЯ САТАНА

20.01.2021 | 11:22

ГОВЕДОТО МУ С ГОВЕДО, ЕЗИКА ЩЕ СИ ГЛЪТНЕ, НО ИСТИНАТА, НЕМА ДА Я КАЖЕ ! ЕЙ, БРЕЙ БЕ, ГОВЕДО!

Отговори
1 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай