Следвайте ни

Проф. Екатерина Михайлова: Няма време, бързо ни трябва дата за президентските избори

viber icon

В конституцията няма фиксиран срок, в който трябва да се реализира трети мандат за кабинет, връчен от президента. Предвид ситуацията обаче би било добре това да се случи в рамките на 7 дни, както при предишните два мандата. Процедурата трябва да завърши в разумен срок, в противен случай ще се създаде напрежение и подозрения. Това заяви пред БНТ проф. Екатерина Михайлова, преподавател по конституционно право в НБУ.

В конституцията няма забрана президентски и парламентарни избори да се роведат в един и същи ден. В момента сме в ситуация, в която изборите ще се състоят или едновременно или през седмица две. И при двата варианта има плюсове и минуси - избори две в едно ще са по-изгодни финансово, но пък ще се получи сливане на кампании, обясни юристката. 

Трябва да се определи по-бързо дата за президентските избори - сметката е ясна, мандатът изтича през януари, и дете може да сметне кога трябва да се проведат избори в законов срок. Важно е всяка партия да излъчи кандидат, за да представи визията си, подчерта проф. Михайлова.  

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бай Тошо

Бай Тошо

24.08.2021 | 12:46

А, седесарската класна и тя ли цъфна от нафталина, в нета има някъде стара снимка с покойния цар Киро, какво ли са обсъждали!?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?