Следвайте ни

Проф. Чорбанов от БАН: Затягането на мерките няма да ни спаси

viber icon

Затягането на мерките няма да донесе желания резултат, твърди проф. Андрей Чорбанов от Института по микробиология към БАН в предаването “Тази сутрин” по Би ти ви.

Той дава за пример държавите В Италия, Испания и други държави, който са с много затегнати мерки, но заболеваемостта са идентични с тези в Швеция, където няма драстични ограничения.

Идеята, че затварянето ще спре контактите между хората е доста наивно, смята проф. Чорбанов. Натискът върху лекарите обаче можело да бъде намален с 15-20%. Но затварянето щяло да удължи агонията с поне 2-3 месеца. Нямало вариант да се скрием от вируса. Всеки човек щял да се срещне с него, пише 24 часа.

С нови мерки правим така, че хората да живеят в допълнителен стрес, твърди Чорбанов. Според него здравната система трябва да бъде по-добре организирана. Това била и първостепенната задача за държавата.
Според професора още не е ясно кои ваксини ще се използват. И къде ще могат да се използват - само в болници или и във всяко ДКЦ.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Оставка

Оставка

24.11.2020 | 09:13

Браво!

Отговори
2 2
Мри

Мри

24.11.2020 | 09:07

Поредния д.ебил! М.айната ви на теб и такива като теб! За това стигнахме до тук. Заради такива,като теб!

Отговори
4 3
NeverMind

NeverMind

24.11.2020 | 09:05

"Той дава за пример държавите В Италия, Испания и други държави, който са с много затегнати мерки, но заболеваемостта са идентични с тези в Швеция, където няма драстични ограничения." Сравнението не е коректно понеже едните са северни, а другите южни народи и има разлика в манталитета и още редица други неща. Сравнението е Швеция със съседите й - Дания, Финландия, Норвегия. Там ясно се вижда, че сериозните ограничения помогнаха на съседите на Швеция да имат 10 пъти по-малко заболели и починали на глава от населението спрямо Швеция където нямаше ограничения.

Отговори
5 2
ьяаожгтхпр

ьяаожгтхпр

24.11.2020 | 08:56

Затварянето на държавата няма да промени високата смъртност, трета в ЕС. Профилактика не променя изход от тежка форма ковид а ефективна зднравна система

Отговори
4 1
Цензура

Цензура

24.11.2020 | 08:53

Не можете истината да понесете или не ви плащат за това

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?