Следвайте ни

Проф. Балтов: Отваряме "зелените коридори" след 10 март

viber icon

В момента няма „зелени коридори“, защото от днес стартира масовата ваксинация на избирателните комисии – секционни и районни, заяви директорът на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов.

Направени са списъци, които се дават от РЗИ на големите болници. Отворени са толкова пунктове, колкото и когато имаше „зелени коридори“. Идеята е максимално бързо, до 10 март, всички, които желаят от избирателните комисии, да бъдат ваксинирани с първата доза Pfizer/BioNTech. След 21 дни ще бъда поставена и втората доза. Реално за 4 април те ще бъдат абсолютно покрити с две дози ваксини, заяви той по отношение на наближаващите парламентарни избори.

Според него, когато премине фазата с поставянето на първата доза на членовете на секционни и районни избирателни комисии, вероятно „зелените коридори“ за всички граждани отново ще заработят.

„Знаете, че няма достатъчно ваксини. Това, което трябваше да дойде през февруари, не дойде, говоря за векторната ваксина ("AstraZeneca"). Надяваме се, че ще има допълнителни доставки през март месец. Общо заявеното количество е около 550 хиляди дози ваксини, които ще дойдат през март месец. Нищо няма да попречим да продължим“, увери още проф. Балтов.

От днес в “Пирогов” имунизират само членовете на Секционни избирателни комисии и всички, на които трябва да се постави втора доза ваксина. Поради изчерпване на количествата ваксини свободният достъп до имунизационните пунктове в спешната болница, както и в други две големи лечебни заведения в София – във ВМА и “Света Анна”, се прекратява. “Зеленият коридор” ще заработи отново след ново зареждане с препарата на “AstraZeneca”.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

????????????

????????????

02.03.2021 | 15:17

Какво стана с най-застрашените- възрастните хора с придружаващи заболявания? Те си чакат ред при джипитата, но уви. В повечето случаи това са хора трудноподвижни и не могат да чакат на зелени коридори. Нека да ги има, но след като минат по-застрашените. Какво излиза- здравето на хората не е толкова важно колкото изборите. Ще скочат хотелиери, ресторантьори- все "значими" групи. И така, както никой не искаше да се ваксинира, планът за ваксинация ще отиде по дяволите. Дано не съм права.

Отговори
7 3
Бат’ Иван от Кършака

Бат’ Иван от Кършака

02.03.2021 | 16:14

Никой от ГЕРБ не се интересува от съдбата на възрастните! Партийният им акнив /в т.ч. ПКП/ са хукнали по села и паланки и правят агитация. А пък вождът им, понеже иска да сесреща с обикновени хора, обикаля из нивите на северна България. Интересно защо не слезе на площада пред МС, там има толкова много такива, ами си губи времето да скита из страната? Възниква въпроса: тогава кой му върши работата?

Отговори
6 2
разочарован

разочарован

02.03.2021 | 16:35

Всичко,което се случва в моята България е повече от отчайващо.На където и да погледнеш-само издънки.Не искам да ги изброявам,защото са много.Само моя Министър Председател вижда позитивното във всичко.Започвам да се питам-кой е прав,той или аз...

Отговори
14 2
Нали

Нали

02.03.2021 | 23:54

До ????????????. Нещо не сте разбрали драги! Поради причината, че много от старите хора, които трябваше да се ваксинират преди т.н. масова ваксинация, се назландисваха подведени от фалшиви новини, и не се ваксинираха, се даде възможност свободните ваксини да се поставят на по-млади желаещи! Въпреки всичко ако някой заблуден старец се сети, че ваксината му пази живота може да отиде и при налична ваксина, ще му бъде поставена с приоритет пред другите! Изключително правилен ход на Бойко Борисов, скоро темпът на доставките ще бъде въстановен и до края на лятото ще имаме над 50 процента ваксинирани! Тъкмо да му спретнем един ИМПИЙЧМЪНТ на хасковският селянин с един 200хиляден митинг точно преди да му свърши мандата!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?