Следвайте ни

Проф. Балтов обжалва отстраняването си от директорския пост, вижте мотивите му

viber icon

Аз съм малко изненадан, защото снощи го разбрах от медиите с прессъобщение от Министерство на здравеопазването. Това обясни проф. Асен Балтов за решението той да бъде сменен като шеф на най-голямата спешна болница у нас "Пирогов". На негово място здравният министър Стойчо Кацаров назначи проф. Иван Поромански.

В прессъобщението, с което се съобщава за смяната на проф. Балтов, се казва че той е извършвал нарушения - не е изпълнявал служебните задължения. "Нито една от тези хипотези не е налице, защото това нарушение трябва да бъде доказано. В момента имаме констатации, свързани с проверка, която бе в понеделник. Бяха ни връчени пет протокола, с които ние се запознахме и срещу които ще възразим в 7-дневния срок", обясни проф. Балтов по bTV.

По думите му не е той човекът, който да иска разговор със здравия министър. "Щом искаш един човек да напусне поста и смяташ, че той не си изпълнява задълженията и е направил нарушения, е редно да бъде извикан и да му бъде казано какви са мотивите той да бъде освободен. 

Той категорично отрече да е имало фиктивен прием на пациенти в "Пирогов". "Всички пациенти, които са минали през "Пирогов", са били лекувани. Няма никакво точене на касата! Опитва се да се манипулира обществото, че "Пирогов" е болница, която точи касата. "Пирогов" не точи касата, а лекува своите пациенти качествено, без да се съобразява какво струва това на болницата", заяви проф. Балтов.

Той отрече категорично пациенти да са били карани да плащат за дейности, покривани от НЗОК. 

Ще обжалвам и няма да позволя да се петни нито моето име, нито името на "Пирогов", категоричен бе проф. Балтов.

За мен бе чест 4 г. да съм директор на "Пирогов". За това време инвестициите са повече от 51 млн. и смятам, че съм дал всичко възможно от себе си да просперира "Пирогов". Аз ще си остана доктор. Това, че някой е решил, че директор е длъжност за цял живот, не е вярно. Благодаря!, завърши проф. Балтов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

НЗОК

НЗОК

15.07.2021 | 12:55

Балтов е краднал 1 милион, а бай Шиле е краднал 600 000

Отговори
3 3
Бустанжия на първа линия

Бустанжия на първа линия

15.07.2021 | 10:06

Много се забавиха - трябва масово премахване на всички усвоители на средства. И стига сте ревали - че гплям смях за публиката

Отговори
8 6
Така ли?

Така ли?

15.07.2021 | 12:49

Аз пък с нетърпение чакам кога миниатюри като теб в човешки план ще изчезнат от хубавия бял свят. Ненужен, напълно безполезен си. Скрий се.

Отговори
4 2
Бустанжия на първа линия

Бустанжия на първа линия

15.07.2021 | 10:03

До сега в съвременнта история а човечеството - никога никой не е протестирал, за това , че са го уволнили от длъжността - копане на бустан, товарене на карпузи в камион.

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?