Следвайте ни

Проф. Балтов: Мерките не се спазват, ще въведем ограничения, ако заразените се увеличат рязко

viber icon

За учениците беше изключително важно да тръгнат на училище. А за моловете и фитнесите бяха направени специални препоръки. Заведенията за обществено хранене в моловете не са отворени. Хората обаче не спазват мерките, нека да видим какви ще са данните тази седмица - ако започне експоненциално да нараства броят на заразените и на хоспитализираните, следва да се въведат отново ограничения. Това заяви пред БНТ директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Проф. Балтов обясни и отказа на някои страни да използват ваксината на "АстраЗенека". Според него това се дължи на проучване, което все още не е приключило:

В САЩ тече трета фаза на клинични изпитания на ваксината на "АстраЗенека". Това проучване ще излезе не по-рано от края на февруари. Щабът ще прецени на кого ще се слага ваксината на "АстраЗенека", но вероятно след резултатите от проучването ваксината ще се одобри за хора над 18 г., каза директорът на "Пирогов".

Проф. Балтов се надява от 1 март у нас да заработи регистърът на желаещите да се ваксинират, така че всеки да може да посочи къде иска да се ваксинира. Той апелира хората да се ваксинират, дори и тези, които са изкарали вируса безсимптомно. 

Според него действията на щаба са адекватни.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

08.02.2021 | 15:39

"Тъй е то"- Много искам да те видя каква песен ще пееш ако те спипа вирусът. Чипове, социологически агенции, БСП, лъжливи овчарчета и какви още не глупости ще ти исфирясат от главата. Но сега давай в тоя тон.

Отговори
3 2
Тъй е то

Тъй е то

08.02.2021 | 11:15

Време е да почнете с по-строгите мерки-да ни чипирате, а след това-тези,които отказват чипа-да се гилотинират! Това е целта и натам вървят нещата-стъпка по стъпка! Всеки ден някой решава каква е статистиката-а дали е така, дали е вярна..Като се има в предвид колко социологически агенции имаме и как те се кълнат предизборно ,че БСП печели най-малко с 10 % ,а после се оказва-друго! Сигурно знаете и приказката за лъжливото овчарче- толкова сте ни лъгали,лъгали, за какво ли не-за всичко,че вече НЕ ВИ вярваме за нищо!

Отговори
5 3
Драги  проф,  Балтов.

Драги проф, Балтов.

08.02.2021 | 10:06

Както се заканваш за затягане на мерките, моля напрегни се малко с целия си научен потенциал да сплашиш по подобаващ начин самия вирус. тогава всички в хор ще кажем че си бабан професор.

Отговори
7 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай