71
Следвайте ни

Проф. Балтов изпрати скандално писмо до ДАНС

viber icon

Скандално писмо на проф. Асен Балтов до ДАНС срещу колегите му от УМБАЛСМ "Пирогов" публикува здравният сайт e-zdravey.com.

Повод за него са протестите срещу Балтов заради стихийни и необмислени действия, скандални назначения, некомпетентно управление, лоша кадрова политика в началото на управлението му през 2017 г.

В писмото си до ДАНС той определя действията на колегите си като подривни и настоява за предприемане на действия по компетентност.

Изданието припомня, че първият протест на служителите на "Пирогов" беше на 5 декември 2017 г. Тогава те поискаха оставката на директора проф. Асен Балтов.

На следващия ден, 6 декември, по време на втория протест, недоволстващите представиха и мотивите си за исканата оставка. Ето какви бяха те:

1. Стихийни и необмислени действия и Заповеди на изпълнителния директор, нарушаващи естествения ритъм, влошаващи работната обстановка, което очаквано води до изчерпващото се търпение на персонала. Визираме "Структурни промени", които се изразяват в промяна на абревиатурата от клиники в отделения, която от своя страна изисква поставяне при шестмесечен изпитателен срок на работа на лекари с доказани професионални качества. Подобно действие преди всичко е подчинено на личностни взаимоотношения и неприемливи опити за реваншизъм с цел отърваване от "неудобните".

2. Скандални назначения и неоправдано раздуване на административни длъжности с високи трудови възнаграждения за сметка на медицински служители, свързани пряко с лечебния процес. (пример от последните дни: назначаване на зам. директор по административна дейност - началника на кабинета на служебния министър Илко Семерджиев, когато в същото време болницата разполага с Директор Дирекция административни дейности).

3. Некомпетентно управление с уклончиви мениджърски похвати на болницата, отразено в прогресиращо лошите финансови резултати за последните осем месеца от управлението на проф. Балтов.

4. Лоша/изцяло липсваща кадрова политика в посока задържане и мотивация на лекари специалисти, хабилитирани лица и специалисти по здравни грижи.

5. Прилагането на недобри медицински практики води до страх и демотивация сред персонала в и без това напрегнатото ежедневие, нарушават се основни принципи на работа по стандарти с последващо недоверие от страна на пациентите и намаляване на техният приток към болницата.

7. Ежедневни са опитите за системно нарушаване на трудово-правни разпоредби, касаещи трудово-правни отношения със служителите.

8. Създаване на изключително голямо напрежение сред лекарите-специализанти, заради изготвяне на месечен график с дежурства не в клиниките за специализация, а на входа на Болницата, което е унизително и е сериозна предпоставка за загуба на млади кадри. Считаме тази ситуация за недопустима.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

пациент

пациент

18.09.2021 | 16:05

Не обиждайте проф Балтов с този едностранчив коментар за миналото. Не знаете ли нищо за мотивите на сегашно уволнение?

Отговори
6 4
Подпис от Пороманов има

Подпис от Пороманов има

18.09.2021 | 16:01

Ами то писмото е подписано от Поромански, що лъжете, че е от Балтов

Отговори
6 1
Силно важен

Силно важен

18.09.2021 | 15:53

В медицината има вечни, неписани но действащи канони. Посегнеш ли на началник отделение, колега, следващшят си ти

Отговори
4 0
Инвенция

Инвенция

18.09.2021 | 16:44

Характера на лекарския труд е риск, няма болест, има болен човек и всеки може да се представи с вариетети и различен изход, при добросъвестен лечебен процес по правилата на медицинското изкуство, lege artis. Априори си в риск, и затова си защитен, инак никой няма да работи заради риска, ни началник клиника отговарен за 50 болни и десет лекари, специализанти. И за капак директор захапал колеги с протест за неправомерни условия на труд, наместо обратното да стори

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?