46
Следвайте ни

Проф. Асен Балтов с ужасяваща прогноза за четвъртата COVID вълна

viber icon

"Мантрата за "ужасяващата смъртност" през предходните COVID-19 вълни заради лошото им управление, която служебният здравен министър неуморно внушаваше, е развенчана! Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна". Това сподели с пост във Фейсбук страницата си бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов, който сега се изявява като кандидат-депутат от ГЕРБ/СДС.

Цялото изявление на Балтов гласи:

Четвъртата вълна на епидемията ще се окаже най-смъртоносна и това на фона на:

- подготвена система
- наличие на ЧЕТИРИ вида ваксини
- възможност за масова ваксинация
- по-ясни критерии за това каква е точната причина за настъпването на смъртта

Данните са силно обезпокоителни: за 4 месеца, от 12 юли 2021 година до ДНЕС (13 октомври), смъртните случаи, причинени от COVID-19, са 3766.

А заразата продължава да вилнее! Броят на положителните случаи на дневна база непрекъснато расте, леглата в лечебните заведения стават по-малко, персоналът изнемогва! Още сме далеч от затихването на четвъртата вълна, НО броят починали до момента достига 50% от общия брой смъртни случаи в неизвестността на втората (8119 души) и 40% от пролетната трета вълна (9224 души).

Питам се какво стана с поръчковите анализи за причините за смъртността у нас?! Анализът им как помогна за намаляването й днес и за отстраняване на пропуските в системата? Или целта им беше опозоряване и демотивация на онези, които дадоха силите и здравето си в предходните три вълни? Дали да не поръчаме нов анализ, за да видим какво се промени за половин година?

Служебното правителство на Румен Радев се прoваля в борбата с COVID-19! Не успя да надгради свършеното от Националния оперативен щаб, назначен от правителството на Бойко Борисов. Блокира процеса по ваксинация и не успя да го възстанови и да убеди населението от необходимостта му. Закъсня с мерките и лиши здравния персонал от сигурност, подкрепа и мотивация!

Маските паднаха! Некомпетентността е ужасяваща! Това не може да продължава!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Аз съм Балгар

Аз съм Балгар

14.10.2021 | 09:30

Твърдоглавия мазохист

Отговори
0 0
ДА ,маските паднаха

ДА ,маските паднаха

13.10.2021 | 22:03

Видяхме,що за здравна система имаме, що за търговци болниците имаме,че и по 1000 лв. за борба с НЕЩОТО им дават. И хората мрат по стълбите, но не от вирус.....

Отговори
2 4
Стоичков

Стоичков

13.10.2021 | 18:52

Разбирам политическата ангажираност на Балтов и експертните му анализи,но не разбирам с това повсеместно насаждане на страх от герберасите какви позитиви им носи. За такива изказвания по отношение на ковида в социалните мрежи има рестрикции.В наказателния кодекс също се носи отговорност за такива внушения,ама за едни може да си затварят очите и ушите,за други не. Кой как се справя и дали се е "провалил" времето ще покаже или това е част от кандидат депутатската ти кампания.

Отговори
6 5
Тая измет

Тая измет

13.10.2021 | 16:36

пак цъфна

Отговори
14 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?