Следвайте ни

Проф. Ангелов обяви ще замрази ли лекарската си практика

viber icon

"Никога няма да спра да бъда лекар, такъв оставам до гроб. Винаги съм искал да помагам на хората, сега мога да го правя с по-големи възможности". Това заяви пред БНТ бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов в отговор на въпрос дали смята да замрази лекарската си практика. Вчера той стана член на ГЕРБ, а днес влезе и в Изпълнителната комисия на партията.

По време на предизборната кампания имах възможност да се видя с много хора, да чуя проблемите им и да ги разреша. Разбрах и нещо много важни – че хората не са били чувани. Ние трябва да променим начина на работата си с хората, така че да решаваме проблемите на всеки отделен човек", подчерта проф. Ангелов.

"С днешните си решения ГЕРБ показа, че трябва да бъде променена, тоест всичко онова, което ни казаха хората, ние го чухме и днес беше направена, бих казал една генерална промяна в партията. Вие видяхте много нови лица, много млади умни и красиви българи, които искат да помогнат на нашата държава, които влязоха в редиците на партията, в нейните управителни органи и Изпълнителната комисия", каза той.

"Целият контролен съвет на ГЕРБ на практика е от младите членове, така че със сигурност мисля да кажа, че партията започва да работи активно с младите хора и за мен една много голяма кауза, защото през цялата си работа като изпълнителен директор на болницата, в която бях доскоро, Александровска, най-голямата ми гордост е отварянето на болницата към младите хора, младите специализанти, гласуването на доверие към тях. Аз се гордея с моите студенти", увери проф. Ангелов.

"Смятам, че младите са най-големият капитал и се надявам младите да помогнат на ГЕРБ да се представи по-успешно на другите избори", каза той.

"Познавам д-р Стойчо Кацаров доста отдавна. Той е изключителен професионалист. Много лесно се критикува, когато си извън Министерство на здравеопазването. Желая му успех. Ще следя резултатите му и се надявам те да са в полза на медицината. В здравеопазването е необходим един надпартиен консенсус", добави проф. Ангелов.

"В България един от основните проблеми е смъртността. Парите са осигурени, те са налични в бюджета. Имаме буфер в бюджета от около 50 милиона. Не е необходимо бюджетът да бъде актуализиран", категоричен бе той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

н9887

н9887

12.05.2021 | 07:17

Измамник

Отговори
1 0
лекар

лекар

12.05.2021 | 06:44

Лекарската практика трябва да се отнеме на тези, които заблуждават обикновените хора, че ковид е обикновено грипче и трябва да си седим вкъщи на чай и аспирин. Миналата седмица загубих член на семейството, който десет дни не успях да убедя да си направи изследвания, точно по тази причина. Когато получи затруднено дишане вкъщи и реши да си направи изследвания, бе приет в болница, но вече беше късно. Хора, обръщайте се към медиците навреме.Не се самолекувайте и не вярвайте на мангъровци и подобни.

Отговори
0 1
Тиква

Тиква

11.05.2021 | 21:54

При 17 000 починали трябва да ти се отнеме лекарската практика.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?