46
Следвайте ни

Проф. Анастас Герджиков: Ще обърнем вота на балотажа, вече топим аванса на Радев

viber icon

Ние постигнахме най-основната си цел, а именно да има балотаж. Успяхме и да свалим преднината на Румен Радев от над 30 до 23-24 %. Това каза кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков на брифинга след вота, където се появи с кандидата за вицепрезидент Невяна Митева. Ректорът на Софийския университет обяви, че е сигурен в победата след седмица на балотажа.

"На  президентските избори имахме две цели. Обявихме ги преди 40 дена. Тогава всички агенции казваха, че двойката Радев- Йотова има поне 53 процента, може би много повече и че ще спечели на първи тур. Само преди два дни две агенции повториха тази теза. Нищо такова не се случва, с което ние постигнахме най-основната си цел, а именно да има балотаж", каза още Герджиков.

"Втората ни цел беше да съкратим онази голяма разлика, с която влязохме в надпреварата. Ние положихме огромни усилия с една успешна кампания да намалим този процент", каза още проф. Герджиков. Той заяви, че през следващата седмица тези проценти ще бъдат наваксани. "Най-важното е, че това са мажоритарни избори, в които са важни личностите", подчерта Герджиков. 

Проф. Герджиков  изрази надежда, че в дните преди балотажа ще има дебат между него и заелия първа позиция Румен Радев, настоящ президент. 

Анастас Герджиков коментира и резултатите от парламентарните избори.

"Колкото и избори да направим - резултатът ще е еднакъв. Ние призоваваме всички политически лидери още утре да положат всички сили за това да съставят редовно правителство. Тази вечер всички партии ще кажат, че са победители. Едни, защото са първи, а други, защото са получили повече гласове, отколкото са очаквали. Всъщност победители в очите на българските граждани ще са тези, които успеят да съставят кабинет. Всички виждаме кризата, в която се намираме", заяви той.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Професоре,гледай си науката.Тази работа но е за тебе

Професоре,гледай си науката.Тази работа но е за тебе

15.11.2021 | 00:46

Наивник

Отговори
5 0
Атанасов

Атанасов

14.11.2021 | 22:40

ГерБджиков, може да обърнеш ибрика, дето го носиш и да пиеш от него,боклук

Отговори
8 0
Ковидчо:

Ковидчо:

14.11.2021 | 22:38

Всеки, който по някакъв начин е имал вземане-даване с банкянския имбецил, става негово абсолютно огледално (а)интелектуално копие и професОрето е само поредното доказателство за това.

Отговори
11 0
Обърнал

Обърнал

14.11.2021 | 22:11

Трябва му само червило и една перука с тази ехидна физиономия.

Отговори
10 2
Чифутска му работа

Чифутска му работа

14.11.2021 | 21:49

Тва да не ти е като да обърнеш резбата ве чифут Щял пак да стане сигур мъж за 24 часа и после нещо пак от третия пол

Отговори
14 4
Ел Професоре

Ел Професоре

14.11.2021 | 21:47

Най-добрият стендъп комик!

Отговори
15 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?