Следвайте ни

Продават дома на стрелеца от Лясковец, плаща кръвнина на вдовицата му

viber icon

Частен съдебен изпълнител във Велико Търново продава имоти, собственост на Петко Петков от Лясковец.

Мъжът, който на 14 март 2014 година по време на спецакция уби баретата Емил Шарков и рани трима негови колеги, в момента излежава доживотната си присъда без право на замяна в затвора в Ловеч.

Публичната продан на негови имоти става въз основа на влязло в сила съдебно решение, предава БНТ. Майката на Петко живее сама в къщата. Казва, че досега съдия изпълнител е продал 40 дка ниви на името на сина ѝ, знае, че и части от къщата ѝ също се продават.

В дома на стрелеца от Лясковец времето сякаш е спряло на фаталния ден. "Всичко ми е на дупки. Понеже начупиха прозорците, всичко...Елате оттатък да видите! То гранати, то работи... Седем куршума извадиха, 10 операции. Трябваше да ми дадат 10 000 лева за имуществото, нищо не дават", каза Стефанка.

На търг за продажба са обявени идеални части от къщата, които са собственост на Петко Петков. Процедурата е възможна едва сега, тъй като непосредствено след трагедията Петков е продал и прехвърлил на друг своите имоти. Семейството на Емил Шарков обаче завежда така наречения "Павлов иск" и през юли 2018 година съдът обявява сделката за недействителна.

"Въз основа на влязло в сила съдебно решение е установено, че тази сделка е реализирана, за да навреди на интересите на наследниците на починалия Емил Шарков. Към този момент се изнася на продан идеалната част на имота, която е притежавал Петко - ¼ от имота", заяви пред БНТ Доротея Жекова, помощник частен съдебен изпълнител.

 Началната цена е 20 400 лева - сума, която дори да нарасне няколко пъти, ще покрие нищожна част от определената кръвнина от близо половин милион лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай