Следвайте ни

Продаваме 1321 продукта в Китай

viber icon

От началото на тази година с директива на китайското правителство е облекчен режимът на внос на селскостопански продукти чрез електронна търговия на дребно. Това значително ще улесни търговията с България. Оказва се, че у нас вече са направени изпреварващи стъпки.

„От 2015 г. нашият център фокусира вниманието върху електронната търговия и изграждане  на инфраструктура. Затова през 2017 г. открихме логистичен хъб за електронна търговия в Тракия икономическа зона. В  момента 1321 продукта могат да се търгуват на пазара в Китай до крайни потребители, дори без наличие между двете страни на протоколи за внос и износ. Това ще рече, че България с електронна търговия ще има възможност да изнася както мляко и млечни продукти, така и свежи зеленчуци, широка гама продукти, които досега нямахме възможност да реализираме - каза Гелев. - Тепърва предстои да разберем какво Китай ще купува от нас. Надявам се това да е основно техника, механизация и високи технологии.”

През ноември миналата година е открит и център в Китай, където има постоянно действаща експозиция и тамошни дистрибутори. Чрез  платформата са реализирани и първите количества наши козметични продукти с розово масло.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?