Следвайте ни

Проданов: БСП ще иска споразумение за конкретни политики

viber icon

За да подкрепи предложеният от ИТН кабинет, БСП ще иска да има някакво писмено споразумение за следването на определени политики. Това каза в студиото на БНТ Христо Проданов от парламентарната група на БСП. 

„Цяла седмица имахме разговори. Сега ще вземаме решение дали да подкрепим кабинета. Предложихме политики – здравеопазване, образование, социална и намерихме общи точки. Ако няма документ за следването им – няма да дадем подкрепа. Трябва да се знае, че участваме в разговори за определени политики. Ако правителството даде гаранция че ще има такива политики, ние ще го подкрепим“, подчерта Проданов. 

Ако БСП не види възможност да изпълни политиките си, не вижда защо трябва да застане зад кабинета.

„Ние сме били прозрачни от първия до последния момент. Нямаме претенции за министри, а държим на политики от нашата програма. Следваме ги. Затова сме по-ясен и по-предвидим партньор. Затова държим на някакъв политически акт за поемане на политически ангажименти“, допълни Христо Проданов.

На въпрос не се ли смущава, че Слави Трифонов не е бил на нито една среща, той отговори: „Не знам здравословното състояние на г-н Трифонов – в медийното пространство се казват какви ли не неща. Разговорите, които водим са в рамките на парламентарната група на ИТН. Тайни договорки няма - истината рано или късно излиза наяве – ако има скрити договорки ще се види.

БСП ще настоява да се следва досегашната политика към Македония. 

БСП не мисли, че трябва да има нови избори, защото е Възможно е ГЕРБ да се върне на бял кон. Вероятно има и момент, че хората са разочаровани от това, което виждат сега

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?