Следвайте ни

Продадоха къщата на убиец заради кръвнина

viber icon

Частен съдебен изпълнител продаде къщата бункер на жестокия убиец от Присово Митко Майстора, за да бъде изплатена 50 000 лв. кръвнина на непълнолетния син на жертвата му.

 

През 2006 г. Митко Кръстев бе осъден на 26 г. и половина затвор за това, че отвлече, изтезава и държа в плен в метален карцер Красимир Величков и накрая го умъртви.

 

Убитият е продавач на търновския кооперативен пазар. Изчезва на 17 ноември 2005 г. Полицията започва да работи по версия за отвличане. След седмица става ясно, че 34-годишният Красимир е държан в карцер, а после обезглавен край дряновско село. Тялото му било горено, за да се прикрият следите. За зверството е задържан 62-годишният Митко Майстора. Според разследването жертвата му дължала $ 6000 за кола, за което между двамата вървели съдебни дела.

 

Убиецът бе осъден след дело по съкратената процедура и трябваше да плати 170 000 лв. кръвнина на майката и 13-годишния син на Красимир. Жената, с която живеел - Светла Гаджалова, от 8 г. води дело за получаване на обезщетението. Майстора, който лежи в затворническото общежитие “Атлантик” в Троян, не е изплатил нито лев.

 

“За жалост, нямаше интерес към имота, явиха се само 2-ма кандидати и успяхме да получим около 11 000 лв. Събрали сме само около 1/5 от сумата”, обясни частният съдебен изпълнител Ралица Касабова. Преди дни окръжният съд отхвърли жалба на убиеца срещу действията на Касабова. В нея пандизчията твърди, че не може да обявяват за публична продан къщата, защото била единственото му жилище. Магистратите се мотивират, че това не важи, когато стана дума за обезщетение за неимуществени вреди.

 

Преди години затворникът се прочу с иск за над 105 000 лв. срещу държавата. Твърдеше, че оглушал от шумни вентилатори и не му осигурили психоаналитик. В килията имало хлебарки и бълхи и заради лошите условия той получил исхемия на сърцето, високо кръвно, слепота и глухота.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?