Следвайте ни

Приятелката на Кристиан: Той се опита да спаси Милен Цветков с изкуствено дишане

viber icon

Процесът за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков започна с разпит на свидетелите в Софийския градски съд.

Първа показания даде Симона Цанкова-годеницата на обвиняемия за смъртта на журналиста Кристиан Николов, която е била в мощния джип по време на жестокия удар.

Цанкова разказва, че деня преди фаталната катастрофа е решила да празнува рождения си ден. За целта решили да си направят пикник на Витоша. Отишли там с компания, но полицаи ги видели. Обяснили им, че събранията на открито са забранени заради пандемията и им съставили актове. Тогава купонът се преместил в дома на Кристиан и продължил до след полунощ. Всички употребявали алкохол.

След като изпил пореден шот, Кристиан споделил на Симона, че се почувствал странно. След това младежът пил успокоителен чай и се намазал с успокоителен крем. Купувал ги онлайн и ги ползвал по време на сесии. В деня на катастрофата се събудили в ранния следобед. Заедно с Георги Иванов тръгнали на разходка.

Момичето описа Кристиан като най-съвестния и най-отговорния човек - както в работата, така и в обучението си. По думите й подсъдимият е и човек, който спортува активно, води здравословен начин на живот.

По време на катастрофата Симона чела инструкции как да свърже плеър за музика с Bluetooth слушалки и не видяла откъде минават. Чула Георги да вика нещо, вдигнала глава и тогава се ударили в нещо, което тя не е видяла.

Цанкова твърди още, че след удара видяла, че Кристиан се опитвал да помогне на Милен Цветков. Бил си свалил обувката, за да я сложи под главата на журналиста. Правил му и изкуствено дишане. Твърди, че само един път преди години видяла годеника си да пробва да пуши марихуана, но не му харесало.

Инцидентът стана на светофар, на който журналистът изчаквше червен сигнал в автомобила си. В колата му се удари джип, управляван от Кристиян Николов, в който били също годеницата му Симона и техният приятел Георги.

22-годишният младеж е обвинен за умишлено причиняване на смърт при катастрофа, за което законът предвижда от 15 до 20 г. затвор, но и доживотна присъда.

Случаят е особено тежък, тъй като Кристиан е управлявал МПС след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), със скорост, значително надвишаваща разрешената за конкретния пътен участък - около 99 км/ч.

Приближавайки кръстовището при забранителен червен светлинен сигнал на светофарната уредба за посоката му на движение, той не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране. В същия момент на пътното платно и в района на кръстовището се намирали множество други участници в движението - водачи на автомобили и пешеходци.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

мда

мда

23.02.2021 | 19:15

Горкият- каква "жертва"! Подложил луксозната си обувка под главата на Милен! И това го изтъкват като какво- като помощ? След като са го убили...Перверзия. Жалко за Милен! А "годеницата" и "приятеля" ги бяха изпокрили за известно време- с цел да бъдат позабравени, както и да не се задават неудобни въпроси за тяхната роля в случилото се.

Отговори
3 0
гнус

гнус

23.02.2021 | 17:22

Ей, тази Симона, прокурорската щерка и Мозъчния син са също за затвора. Те са съучастници в това грозно убийство. И колко са мерзки- лъжат по най-долнопробен начин!

Отговори
10 0
ВСИЧКО СЕ ВИЖДА ОТ КАМЕРАТА

ВСИЧКО СЕ ВИЖДА ОТ КАМЕРАТА

23.02.2021 | 15:53

ГРОЗНА ПОШЛА ЛЪЖА

Отговори
13 0
Батко

Батко

23.02.2021 | 14:51

На камерите май не се вижда такова нещо :)

Отговори
21 0
Ева

Ева

23.02.2021 | 14:42

Как са я подковали адвокатите, не е истина...

Отговори
25 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай