Следвайте ни

Приятелите: Тодор живееше екстремно, планината го прибра

viber icon

Приятелите на починалия в планината диджей от Варна - Тодор Желязков, са в шок и още не могат да повярват, че той вече не е сред тях. Помнят го като човек, който обича да рискува и не се страхува от предизвикателствата, започва страхотен репортаж на БНТ по темата.

Тодор Желязков, по-известен като DJ Emotion, е емблематична личност в музикалните среди във Варна. Той е един от основателите на групата Deep zone project. Макар и роден край морето, бил страстен планинар. Приятелите му казват, че обичал екстремните преживявания - често карал сноуборд и предприемал дълги и трудни походи в планините.

"Планината Хемус прибра отново диджей Орфей - това можем да кажем за Тошко, защото той беше истински Орфей и докрай беше екстремен в нещата, които правеше с музиката, с любовта си към бързите скорости", спомни си Милен Минков.

"Той беше една постоянна емоция, идеалист по детски - нещо, от което изкуството и културата се нуждаят във всяка една епоха. Прекрасен човек беше!", каза Иван Чешмеджиев.

Седмица преди инцидента, Тодор Желязков споделил пред приятелите си, че заминава за хижа Тъжа в Стара планина, където ще посрещне новата година.

"Тъй като и аз съм бил на същото място в планината, разбира се в друг, летен сезон, преходът, който са предприели, наистина е, меко казано, сериозно екстремен - като дължина и като трасе, особено в зимни условия", допълни Иван Чешмеджиев.
Последният пост на Тодор в социалните мрежи е точно в 17.17 ч. на първи януари. Той публикува видео с красив изгрев, след като покорил връх Ботев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?