Следвайте ни

Прикривани ли са заразени с COVID-19 в Банско? ВИДЕО

Лекарите в града излязоха с позиция

viber icon

По време на редовния брифинг в сряда се чуха изказвания, че има скриване на пациенти, заразени с коронавирус. Това наложи спешно тестуване на 50 души в града. Лекарите в курорта твърдят, че не са прикривали случаи на болни от COVID-19.

„Чувстваме се много обидени. Мисля, че генералът трябва да ни се извини лично. В условията на барикада ние понесохме цялата тежест да преглеждаме пациенти, които нямаме право да изпратим извън Банско. Справихме се много добре. Питам защо човекът, който е подал информацията не застана и не каза сам, каквото знае. В понеделник идваха от РЗИ. Правили сме общо 21 теста за COVID-19“, каза една от общопрактикуващите лекарки.

Тя разказа, че е имало влошен пациент. „Опитах се да вкарам момчето в болница, но процедурата беше много тежка. Той имаше пневмония. Успях да го изпратя в болница“ , поясни докторката.

„Никой не ни е искал информация за съмнителни случаи. Нямахме лаборатория, рентген. Бяхме в изолация. Имаше сериозни случаи, които се нуждаеха от специализирана помощ. Имаше хора, които сами искаха да се тестват, но нямаше как. Бяхме инструктирани по-леките случаи да се лекуват вкъщи, а ако някои е много зле да се транспортира с линейка. Не знаехме какво лекуваме – грип или коронавирус“, заяви д-р Кадева.

 

Повече гледайте във видеото:

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Дии

02.04.2020 | 09:54

МутаФчийски, кво стана с тия 50 болни в Банско? Цялата ви информация е такава. Разчита на доносници. Милиционери, и то от ГЕРБ. Аман от милиционерски номера.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?