Следвайте ни

Приеха три промени в Изборния кодекс

Новините от Пазарджик и страната

viber icon
Парламентарната правна комисия прие на първо четене три от предложенията за промени в Изборния кодекс. Сред тях са лимитът от 35 секции, в които може да се гласува в чужбина, да се отнесе единствено до държави извън Европейския съюз, при президентски и кметски избори гласовете „не подкрепям никого“ ще се зачитат при определяне на избирателната активност и на резултатите. Друга промяна предвижда да се създаде правна възможност при необходимост с решение на ЦИК в една избирателна секция да се гласува в повече от една изборни урни.


Приетите предложения бяха внесени от групите на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Комисията отхвърли останалите девет предложения, сред които беше от бюлетините да се премахне квадратчето „не подкрепям никого“. Председателят на ЦИК Ивилина Алексиева заяви пред депутатите, че голяма част от бюлетините вече са готови, а печатането на нови би струвало 2 млн. лв.
Очаква се предложените промени да бъдат подложени на обсъждане в пленарна зала днес, в петък да минат на първо четене, а следващата седмица. да бъдат приети окончателно./ Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?