46
Следвайте ни

Президентът Румен Радев: Скърбим заедно в трагедията, правим всичко възможно за разкриване на причината

viber icon

"Искам да изкажа най-искрени съболезнования на загиналите и в село Рояк,  и на АМ "Струма". С нашите братя от Република Северна Македония скърбим заедно в тази трагедия. Надявам се оцелелите да се възстановят възможно най-бързо. Виждате, че българската държава прави всичко необходимо за оказване на помощ, за лечение, както и за разкриване на причината за тези два тежки инцидента". Това каза президентът Румен Радев преди минути в изявление пред журналисти. 

Радев посочи, че говорил с премиера и с президента на Северна Македония. "Казах им, че може да разчитат на нас за всичко. Има много действия, които извършваме съвместно, най-вече по разпознаването на загиналите, тяхното транспортиране и т.н.", добави Радев. 

Президентът обяви, че до края на седмицата ще обяви кога ще бъде свикано народното събрание. "Пред парламентарно представените партии има две важни задчаи -  съставяне на правителство и приемане на държавния бюджет. Тези задачи изискват много добър баланс, време за диалог и сближаване на позициите.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Червената книга

Червената книга

23.11.2021 | 18:18

Стига сте рИвали за албанците! Те са множат като скакалци, а ние сме на изчезване!

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?